Kvällar som denna

Kvällarna är korta nu. Det börjar skymma redan vid 7-snåret. Jag laddade pannlamporna innan jag rullade ut på Frösön för en solorunda i mystempo. 

Jag tog stigar jag inte cyklat på länge och hittade en helt ny. Mötte en fin räv och blev nästan översprungen av en stor älgtjur strax innan Vagled. Där hoppade hjärtat till lite extra. Hade jag cyklat lite snabbare hade jag kanske krockat med älgen. Spännande i vilket fall som helst. 

Jag stannade lite och bara tittade på landskapet och den fina solnedgången. Kände hur kylan kröp på när solen försvann bakom fjällen. Påmindes igen om hur vackert det är i mina hemmatrakter. 

Fick tända pannlampan och lampan på styret när jag tog stigen mot Frösökyrka. Sprätte lite längs med älgstigen och njöt av fartkänslan man får i mörker med pannlampa. Vid Härke tog jag på mig reflexvästen jag hade i bakfickan och rullade hem via sikvägen och Strandvägen längs med sjön. Stannade till och försökte fånga den stora gula månen som hängde över Östersund. iPhonekameran gjorde den inte rättvis. Jag var inte ensam med kamera. Fyra personer med stora objektiv fångade månen och staden. 

22 km stannade klockan på när jag kom hem till porten. En timme och 20 minuter fin cykling och lite klarare i huvudet. Glad att jag tog tillvara på en sådan fin kväll. I morgon ska det regna. 
   
   
 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: