• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • Längtan efter att bara få leka på cyklen. I pumptracken och på stigarna.

Längtan efter att bara få leka på cyklen. I pumptracken och på stigarna.

Jag längtar de där passen där en ny stigsnutt upptäcks. Den behöver inte vara särskilt lång för att ge rus i kroppen. De där passen när man kan stanna och titta lite på utsikten där uppe på Frösön eller spana på älg. Ta några kort. Fundera på nytt stigval. Cykla tillbaka och prova och fnissa lite när det visade öka teknikskillsen lite. Känna att cykeln är grym.Det är grått i Jämtlandet. Visserligen är vindarna lite mildare än häromdagen men sommaren känns så långt borta. Elnas inlägg fick min längtan efter cykel på mulliga stigar bli ännu större. Jag längtar lek i pumptracken på Frösön. Där ska jag hänga mycket i sommar för att slipa på tekniken. Varv efter varv och glädjen när det går att pumpa sig hela varvet runt.

Längtar efter mina favorit-stravasegment ute på Frösön, XC-stigarna 1-3 och stenstigen upp i Sommarhagen. De där som man kan bränna runt på riktigt fort i jakten på att kapa sekunder. Som fungerar som formkollar och teknikkollar. Likaväl som det är perfekta fartlekspass utan att bli för allvarligt.  Den barnsliga förtjusningen att tävla mot sig själv och pirret när passet laddas upp till Strava. Gick det hem? Hur många sekunder kapade jag?

Längtar efter långturer med fikastopp och korta ärmar på cykeltröjan. Saltränder på cykelkepan och lerstänk i ansiktet. Ljumma sommarkvällar med afterbike-glass i badhusparken med skönt trötta ben och snack om turen man avverkat. Sedan hoppar man lite fram och tillbaka över trottoarkanter på vägen hem.

Jag längtar att bara få leka på cykeln. Den där träningsglädjen som infinner sig när kroppen är i rörelse och barnet i mig väcks. När hjärtat jobbar och kroppen fylls av endorfiner.

Det är inte långt dit men jag är ivrig.
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • Elna - formcykel.se

  april 10, 2015 at 16:54

  Hoppas du inte behöver vänta länge! <3
  Själv är jag så glad över att kunna köra i skogen igen efter alla månader med trasig fot. Ännu är det långsamt och försiktigt men det går! MTB är verkligen lycka.

  Svara
  • admin

   april 13, 2015 at 08:40

   Det kommer nog snart men det är svårt att vänta när man är ivrig.
   Åh..jag förstår det! Bara man får cykla liksom. Glad för din skull att det funkar! <3

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: