• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Le Peleton goes Östersund och i MTB-upplaga

Le Peleton goes Östersund och i MTB-upplaga


Det finns så många driftiga cykelintresserade personer runt om här i stan. Happyrideforumet är ett exempel som sjuder av liv och diskussioner. Det som började med ett par kompisar som ville hitta ett lätt sätt att styra upp gemensamma träningar har växt till 214 medlemmar i dagsläget. När vi kom in i gruppen i fjol var den stor och nu ännu större. Häftigt!

Stefan en av de som startade upp gruppen kom för ett tag sedan med förslaget att starta upp Le Peleton här i stan. Fenomenet som är stort i Stockholm och i Umeå. Enkelt beskrivet träffas man tidigt på morgonen. Kör skiten ur sig och äter sedan frukost gemensamt någonstans. En dos allvar av rå hårdkörning och en stor dos gemenskap. Ett sätt att få ett bra träningspass och pace och ett sätt att utveckla sig och samtidigt hänga med skönt folk efteråt. Innan jobbet och innan stan vaknar. HappyMTB gjorde ett reportage om det här för ett tag sedan. Är du nyfiken att läsa om det finns det här.

Camilla Lundberg som startade upp Le Peleton i Umeå i april/maj berättade att det fullkomligt exploderat och att de kör två eller tre olika grupper beroende hur många de är. Race för de som vill köra riktigt fort och tävlingsträna fullt ut med återsamlingssträckor och frifartsdelar. Gruppen pace som kör kontrollerad klungträning utan ryck och stöt och även de med återhämtningssträckor och frifartsdelar. Med andra ord finns det något som passar de flesta.

Här i Östersund blir Le Peleton inte som i Umeå eller Stockholm. Upplägget lika men i stället för landsväg körs mountainbike i gryningen. Fram tills det blir för kallt och eländigt. Frukosten intas sedan på Scandic Plaza mitt i stan. De är vänliga att låna ut handdukar att sitta på för skitiga cyklister. Det blir ett roligt sätt att hälsa helgen välkommen och en andledning att komma upp ur sängen tidigt för att träna.

Första Le Peleton (Mtb edition) som Stefan döpt evenemanget till går av stapeln den 18 september 2015. 05.55 träffas vi vid Scandic (city) och gruppen rullar ut 06.00.

Visst låter det väl roligt? Vill man eller inte hinner äta frukost går det ju lika bra att bara hänga med på cyklingen!

Bor du i Östersund med omnejd och vill vara med skapa lite historia i stan så häng med. Kille eller tjej spelar ingen roll. Du behöver inte heller vara medlem i Happyridegruppen. Alla är välkomna. Bra är pannlampa nu när det är så där höstmörk på morgonen. Och du, sprid detta gärna vidare!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: