stigsprätt

Lite stigsprätt

Jag testar en ny endurohjälm åt Egons och ser ut som ett påskägg.

Vi åkte hem från stugan i eftermiddags. Trots att helgen blev lite kortare har vi hunnit mycket ändå. Mest hunnit vila ordentligt. Innan vi åkte hem sprang eller snarare joggade vi oss runt Sångbäcken. En lång backe upp, lite platt och brant utför. 5.5 km som känns som evighet innan den nästan 2 km långa backen är över. Status på knät i dag var lite känning men bättre än i går.

I bilen hem blev jag så där cykelsugen att det sprätte i benen. Jag övertalade Hasse att följa med på en liten sväng. Bara en liten en sa jag. Efter viss tvekan följde han med. Vi sprätte lite på minnesgärdesstigen och de roliga stigarna nedanför mitt jobb. Utan dubb känns cykeln fjäderlätt igen. Jag provade att trycka på lite i bland och trots lite träningsvärksstela ben är cykelformen inte så katastrofal som jag har trott. Ungefär som i våras vid den här tiden.

Nästan en timme i skymningen på stigar som snart är helt snöfria fick bli ett fint avslut på helgen. Eller det finaste avslutet var trots allt ett samtal från dottern som undrade var vi var. Hon satt nämligen i trapphuset och väntade på oss. Hon skulle egentligen komma hem från Funäsdalen i morgon men ville överaska oss. Tur att vi åkte hem i dag då för hon hade inga nycklar.

Nu en ny vecka. Temainlägg i morgon i Bloggar om Hälsa, cykligt inlägg på tisdag och fredag. Blir en bra bloggvecka. Sedan är det bara 6 arbetsdagar till semester. Vi åker till Spanien och cyklar!

Fint kvällsljus nere vid Minnesgärde.

stigsprätt

Påskägget kör utför.

HappyHasse kör endurohoj och har fått min gamla smithhjälm. 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: