• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • Meetup på Zwift – en social tillställning

Meetup på Zwift – en social tillställning

Zwift gör inomhuscyklingen lite mer uthärdlig tycker jag. Även om det alltid är trevligare att kunna cykla utomhus väger i bland enkelheten att bara byta om och komma i gång med träningen på några minuter. Att kunna köra intervallpassen så som det är tänkt utan yttre påverkan som väder, för korta backar eller för mycket variation i terrängen. Trainerträningen är viktig del i mitt upplägg nu och med hjälp av något som distraherar och är roligt gör att tiden rinner i väg.

Om du är nyfiken på hur du kommer i gång med Zwift har jag skrivit en guide. Visserligen ett år på nacken och vissa begrepp heter annat nu. Som appen du använder- Companion ska du söka efter oavsett vad det står i min text. Börja med den guiden om du är alldeles ny.

Meetup – kör med dina vänner!

I höstas lanserade Zwift en ny funktion som de kallar för Meetup. Enkelt förklarat så kan du bjuda in till en gemensam cykling med de vänner som följer dig på Zwift. Det är som en socialride fast bara med de som du vill ska vara med.

Det har gått att köra tillsammans tidigare också men varit lite krångligare att få till. Man kan bestämma efter man parat sin trainer om man vill köra med vänner i listan och sedan har man fått hopppas att man hittat varandra.

Nu behöver man bara tacka ja till inbjudan alternativt bjuda de man vill cykla med, klicka i att man vill joina meetup:en när man väl kommit in i spelet och vänta in starttiden likt ett race eller en workout.

Så här gör du för att själva starta en meetup

 • Om du inte har appen så Gå in på Appstore eller Google play och sök efter den och ladda ned den.
 • Där finns en cykel, löpare och en grupp längst upp i det vänstra hörnet.
 • Börja med att gå in Companionappen och klicka dig till event.
 • Klicka på gruppbilden och sedan på create meetup.
 • Välj om du vill cykla eller springa i grupp.
 • Välj vilken tid du vill starta din gruppcykling
 • Var vill du cykla? Här väljer du också rutt och om turen ska utgå i från en bestämd längd eller tid.
 • Sedan klickar du på krysset och väljer vilka du vill bjuda in och du kan även skriva ett meddelande till dem.
 • Slutligen klickar du i create meetup. Klart!

Nu har alla de som du bjudit in fått en inbjudan via appen och kan klicka om de vill komma eller inte.

Hur fungerar det sedan?

Oavsett om du bjudit in eller tagit emot en inbjudan i appen så är det enkelt. Para i hop trainern, välj en bana på måfå och låt din gubbe stå vid vägkanten. Efter en liten stund står det att du har en meetup och du får frågan om du vill joina. Gör det och du flyttas in till meetup:en och står vid kanten med din trainer.
Om du inte klickat ja i compainionappen så får du frågan när du ska para ihop trainern och klicka bara i ja.

Sedan är det bara att vänta tills timern räknat ned och rulla i väg tillsammans. Precis som vanligt så har du draft när du ligger bakom och även om man kör tillsammans kan man hamna efter. Håll lite koll i rullisten på höger sida så ser du var dina kompisar är.

På rulle!

När Hasse och jag körde påstod han att ha hade en grön pil ovanför sig. En liknande som de som leder socialrides eller gruppworkouts har. Jag såg tyvärr inte den. Kanske berodde det på en bugg hos mig eller att vi bara var två stycken.

Om vill du läsa mer om Zwift så har jag skrivit om hur en gruppworkout går till. Ett bra sätt att genomföra fasta pass tillsammans med andra utan att bli avhängd.
Det finns också ett inlägg om hur det fungerar med förprogrammerade träningspass.
Om du söker efter Zwift i bloggen finns det några inlägg till!

Lycka till!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: