Morgoncirkel och kvällsettor

Startade upp onsdagsmorgonen med cirkelträning klockan 7. Med flurigt hår och morgontrött kropp. Jag hade satt i hop ett pass helt utan benövningar. Av ett enda syfte; att ha något att ge till kvällens cykelintervaller.

Helle, Sylvia och Hasse slukade upplägget med hull och hår. Det blev tufft. Mycket tufft nät jag inte riktigt hade koll på hur tunga kettlebell jag tog.

Morgonens upplägg

4 mysiga varv. 25 minuter bra morgonträning.

  • Rygglyft med viktplatta
  • Mountain climber, 4 per ben
  • Kettlebellpressar 8 stycken
  • Russian twist 5 åt varenda sida
  • Kettlebellsvingar 8 stycken
  • Tricepsarmhävningar 6 stycken
  •  Cyklande crunches 6 stycken

Betade av en ganska intensiv arbetsdag och gjorde ett par vändor till kakburken i fikarummet. Perfekt intervallbränsle tänkte jag.

Sedan middag och över till Fristilen för veckans intervallpass. Jag gav Hasse ett val. Antingen en stege inspirerat av Elna, 1/2/4/3/2/1 max ansträngning eller de hederliga flåsettorna. Trodde att han skulle gå i gång på stegen men valde ettor till slut. Galet jobbigt. Dödsjobbigt. Ungefär lika jobbigt som jag upplevde det för något år sedan och döpte bloggrapporten till självdog

Förebild. Pigg och alert och ett helt gym för oss själva.

Men det är på något sjukt sätt skönt efteråt. Jag gillar nog att plåga mig själv som en kollega sa häromdagen. Det är också något vackert över en pulskurva efter tuffa intervaller. Min i dag får väl godkänt och jag var och nosade över 90% av min maxpuls. Det är lite klurigt med ettor. Det tar runt 20 sekunder innan pulsen landar i rätt zon och efter 45 sekunder säger ben och hjärta stopp. Men jag gör framsteg och blir starkare.

Efterbild. Rätt sliten, trött och mör.

Sportade mina nya färggranna trådlösa lurar som jag fick i julklapp av Hasse och Ceciilia. Hasse har nog tröttnat på att jag lånar hans. Fint att kunna lägga telefonen åt sidan, slippa trassla in sig i sladdar och riskera fuktskador i telefonen på grund av svett.

Nu ska jag vila i morgon. Ladda för morgoncykling på fredag och sedan 8 dagars skidåkning! Heja semester och lediga dagar. 

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: