Mörksuggejaktens första backe…

On the top of Rättvik bör fotas med cykel ovan huvud.

…är lika brant som i fjol. Jag har checkat den åt er. Vill bara meddela att den inte har planat ut något. Lika hemskt mjölksyrig och tokjobbig som alltid. Jag sa i något svagt ögonblick häromdagen sa att det skulle vara kul att cykla upp dit i påsk. Någon (läs Hasse) tog fasta på det. Som en sista urkramning av chockade vårcykelben denna påsk flåsade jag mig upp.

Efter 4 minuters uppvärmning var det bara att kötta. Det gick ju jättefint tills jag var på väg åt fel håll. Låg före Hasse och allt. Tappade lite försprång och vid andra felåkningen tappade jag helt de metrar jag lyckats ligga före. Förvisso tog jag igen en del i sista knäppan upp men lyckades inte ta hem segern mellan Enqvist och Gustavsson. Får skylla på att jag blev lite harig när den sista biten var täckt med snö och is.

Trots felåkning och vinterväglag sista biten var jag endast 41 sekunder långsammare än mitt snabbaste jag på suggan i fjol. Jag var faktiskt snabbare upp sista strava-segmentet än jag någonsin varit. Starka aprilben? Hoppas att de här benen kan utvecklas ännu mer under våren. Det hade väl varit gött jag tycka.

Jo föressten har vi hängt på möbelfirma i dag. Svärfar ska uppdatera sängparken. Rätt lagom syssla att hasa omkring så där en påskdag. Hasse visade oanade talanger när han posade så snyggt(?!) i en svindyr säng.

Jag hittade 3 stycken supertrendiga och köp, köp,köp smoothiesburkar. Köp köp köp kom från dottern när jag messade vad jag sett. Eftersom jag vann hela 60 kr på en trisslott i går och burkarna går på 75 kr kan det tänkas att jag svänger förbi i morgon. Om inte annat för att smöra lite för dottern.

Tydligen det hetaste man kan ha i hemmet om man får tro 15 åringen.

Nu väntar helstekt lamm med min grymt goda pärgratäng. Är det något jag är bra på är det just potatis i ugn. Lammet står Hasse för. Det bjuds ett gott rödvin till och sedan väntar ostbricka och diafilmsvisning. Det är trevlig här i Rättvik.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • LinaTriathlet

  april 6, 2015 at 06:18

  Starka cykelben!!! Härlig cykelpåsk! 🙂 vi gör oss redo för ett sista cykelpass här i Småland. Tack för tipsen med skoöverdragen, måste inhandla mig ett par varmare!! 🙂

  Svara
  • admin

   april 6, 2015 at 06:49

   Tack 🙂 det har det verkligen varit:-)
   Härligt! Njut!
   Ja gör det, kalla fötter är bara onödigt. Du kan förlänga cykelsäsongen och starta tidigare!

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: