• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • MTB is the shit även med tokseg kropp

MTB is the shit även med tokseg kropp

Solen sken. Då körde jag utan benvärmare.

God kväll. Många är nog så där härligt post-långloppströtta just nu. Billingeracet och Skandisloppet har ju gått i dag. Varför stod inte du Helena på start i Skövde i dag då kanske du tänker. Jag har ju startat min inte så himla långa tävlingskarriär just i Skövde denna helg. 3 gånger närmare bestämt. Men inte i år. Av den anledningen att jag inte riktigt känner mig redo att köra i gång ännu och har lite andra lopplaner som går före. Det kostar en del att åka land och rike runt och tävla. Och så var det tur att jag inte tänkte tävla i dag. Det hade nog slutat i ett ilsket DNF. Kroppkakan var nämligen så trött och seg i dag. Gillade inte fart.

Att den inte ville ha fart visste jag inte hemma utan trodde att benen var sprättiga. De var de ned till stortorget en knappa kilometer hemifrån. Jag fick helt enkelt inse att dagens runda skulle bli av mysslaget. Å andra sidan behöver inte alla rundor gå i skållat-troll-tempo. Vår plan för dagen var att åka Frösö-lång bakvägen, runda Bynäset och vända tillbaka när vi åkt till Hjälmtorpet och ta samma väg tillbaka. Fikat skulle intas i Badhusparken. I runda slängar runt 5-6 mil.

Bynäset har underbara rotiga stigar.

Hasse sportade sina nya spanska stigcyklarshorts.

Bynäset, en halvö som tidigare var ett gammalt militärövningsomårde har underbart fina stigar. Området har tidigare varit stängt för allmänheten. När kommunen tog över halvön påbörjades sanering och för något år sedan kom ett stängsel upp för att begränsa tillträdet till delar av halvön. Men stängsel kommer folk förbi och jag cyklat där många gånger även om jag kanske inte skulle. Håller man sig efter stigen som går utefter ön är det ingen fara men att ge sig utanför den och in i skogen är bara dumt eftersom det med all säkerhet ligger kvar det ena och andra efter militärövningarna.

Nåväl det är i alla fall ett av Östersunds finaste stigparti. Rotigt så som västra sidan av Frösön är. Flowigt och roligt. Utiskten är dessutom så där att man får dra efter andan ett par gånger. Storsjön oh fjällen. Fint skit helt enkelt.

Energikaka räddar sega ben, speciellt om den intas med fågeökvitter och solvarm skog.

Vi pausade en stund för energipåfyllning innan vi rullade vidare ut på Frösön igen. Mötte en del cyklister och sådant är roligt. Det märks att allt fler häromkring cyklar stig.

När vi vänt efter Rödöbron och var på väg tillbaka samma väg som vi kom sa kroppen stopp. Jag var matt och trött. Irriterad och hungrig och med en hand som gjorde ont efter en fånig vurpa i början av turen. Vi kollade klockan och insåg att vi inte skulle hinna fika i Badshusparken. Vi hade en timme på oss innan fiket stängde. Vi insåg att alla fik skulle stänga innan vi hann runt om vi skulle fortsätta samma väg som vi kom. Katastrof för mig. Ännu mer irriterad. Efter en stund räknade Hasse ut att om vi tog tråkiga Rödövägen och via F4 skulle vi hinna till Stocketitt innan de stängde. Fika viktigare än att åka stig tänkte jag och nappade.

Han var inte lika arg som han såg ut.

Vi hann med god marginal och kunde sitta en lång stund i något som med god fantatsi kunde klassas som vårvärme. Med filtar, benvärmare och vindväst fungerade det. Cykelfika bör ju intas utomhus eller hur? Fikat behövdes för benen vaknade till en smula när vi sedan rullade hemåt via Älgstigen och Sommarhagen. Älgstigen visade en tjej mig i somras. En sån där stig som gör att det pirrar i magen av glädje. Går en bit ovan strandkanten nere vid Härke. Lite långloppsfeeling över den. Prova den om du har vägarna förbi här!

Det blev i alla fall lite över 45 km och nästan 3 timmars njutningscykling i dag. Till största del på stig. Ett fint alternativ till mjölksyra och tävling i Skövde. Mtb är kul även om kroppen inte är med alla gånger.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: