MTB vs gymcykel 0-1

Galet att välja inomhusträning när det är utomhus jag ska cykla. Men vädret var inte det bästa när jag gick hem från jobbet, eller snarare vädret var som det brukar, regn, blåst och kalla vindar fast med småblå himmel. Underbara sommar elller något i den stilen.

Jag och Hasse hade tänkt att verkligen teknikträna i dag, lite hopp och rötter. Blev så pepp av personerna bakom bloggen THE SUMMIT MTB och Yvonnes sköna hoppbild! (Har ni inte kikat in på deras blogg så marsch dit!).

Nåväl jag såg mig själv kunna göra samma sak och lite rötter och backar skulle ju bli hur bra som helst inför helgens Ränneslättstur. Men så hände något, 4:or på den förhatliga techocyklen inne på Fristilen. Tilläggas ska också att jag valde en bra bok i sängen i går framför intervallpass. Jag känner inte igen mig själv. Kanske var det fikat som skulle intas på Grundläggar idag efter träningspasset som lockade mer och att det därför fick bli ett expresspass?

Så var det nog och effektiv var jag allt under de där 35 minuterna jag slet rumpan av mig. Med nöd och näppte tog jag mig igenom fyrorna innan jag nästan kastade upp. Det sved i mina ben redan under de första 4 minuterna och det strulade med allt. Hade inte tryckt i gång klockans träningspass och körde sen i gång en långsam cover på Raimsteins Du hast. Då funkar det liksom inte. Övergick sen till Volbeats Hallelulja goat och fick lite mer kraft i mina för dagen tama ben.

MEN jag genomförde intervallerna och på högre watt än sist även om det inte är så höga värden som jag skulle vilja. OCH jag lyckades ligga högt i puls OCH blev slut.

Blåbärspajen smakade underbart efteråt och så fick jag klämma lite på min kompis bebismage! Om en månad kommer det lilla livet ut och jag är så förväntansfull!

Nej nu lite sömn och ännu en arbetsdag och i morgon, ja då ska vi hoppa i skogen och öva teknik. That´s it!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: