• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Mulliga stigar i Ås och kor i solnedgång

Mulliga stigar i Ås och kor i solnedgång

Vi är bortskämda med riktigt fin stigcykling i Östersundsområdet. Jag har fem minuter till alla stigar i Spikbodarna och Lillsjön, 10 minuter till Torvalla och Muminstigarna och lika långt ut på Frösön och därifrån 20 minuter till Bynäset. En kvart med bil ut till Fugelstas handbyggda stigar. Bland annat.

I Ås, en mil från stan finns det också riktigt fin cykling. Förra sommaren fick vi stigvisning av Anders Blomkvist och vi sa att vi skulle åka ut fler gånger. Det blev inte av. Vid middagen i dag försökte vi välja var vi skulle cykla. Ett angenämt problem. Eftersom vi inte kommer att köra den andra deltävlingen i Jämtlandserien på söndag var jag ändå sugen att få cykla några av de stigar som ingår i banan. Som heter något med enduro i sitt namn på strava. Det brukar innebära rätt trevliga stigar. Dessutom skulle det vara roligt att se hur banan såg ut. ’

Ås med Frösöberget i bakgrunden.

Så vi transportcyklade till Ås. På vägar som jag alltid tog på racern förr om åren. Åkte sedan genom banan och tog de allra finaste stigarna två gånger om. Med ett stort leende på läpparna och med massor av cykelpirr i magen. Det var sådana där flowiga lite smala men hårt packade stigar som bara inbjuder till fart. Med lite handbyggda hinder och massor av sköna kurvor. Sådana där stigar som jag kör allra bäst och tycker allra mest om.

När klockan började närma sig halv nio var vi tvungna att ge oss hemåt. Vi hade ju en bit att transportera oss hem. Men vi tog oss tid att heja på kor. Sånt är viktigt. Det blev en galet fin sensommarkväll även om den var lite kylig på slutet. Tänk att det snart är höst. Det gick så fort.

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: