Nalovardo fatbikerace

Jag har inte satt så många mål den här vintern och inte heller anmält mig till så många lopp. Nattvasan och Vemdalen Night run har vi spikat. Det är ganska skönt att ha en vinter utan för mycket inbokat. Det ger också utrymme för lite spontana roligheter. Som att bestämma sig för att delta i ett fatbikelopp i norra Sverige.

Veckan efter Nattvasan går nämligen Nalovardo fatbikerace av stapeln i Sorsele. Ett lopp på 24 km med respektingivande antal höjdmeter. För att köra den sträckan i snö och klättra 730 höjdmeter är något helt helt annat när  det ska göras på en cykel som väger 16 kg och har stora hjul. Dessutom om man som jag inte riktigt är så van att trampa fethjuling kommer det att kännas rejält i benen. Det kommer också att kräva lite träning inför loppet.

Det kan gå hur som helst det här. Mycket beror på vädret. Kommer det mycket snö blir det tungt och ju längre bak i startfältet man befinner sig desto mer kommer man att få jobba när de framför har cyklat upp banan före en. Men samtidigt ser jag inte det här som en tävling. Det blir bara ett otroligt häftigt och roligt äventyr i riktigt fina omgivningar. Vi ska upp på fjället och ned och är vädergudarna med så blir det även cykling på frusna älvar.

Vi kommer att åka upp tillsammans med våra vänner Erika och Claes. Erika kommer i från Lycksele som ligger i norrlandsmått mätt nära Nalovardo. Vi får bo hos hennes föräldrar och åker de 12 milen till Nalovardo på loppets morgon. Är vi inte för trötta dagen efter kanske vi hinner med lite Fatbike på söndagen också innan vi åker hem till Österusnd.

Är du nyfiken på loppet finns det mer information på deras facebooksida!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: