När helgplanerna ändrades

Vi skulle ha varit i stugan i helgen. Gjort en tältnatt på en fjälltopp och fått alla vackra höstfärger. Gjort middag på stormköket och ätit frukostgröt i absiden. Bara varit och tankat energi. Fått den där tältnatten vi inte fått i sommar. Men i bland ändras planerna.

Vädret skulle nämligen inte bli så bra. Fjällväder är alltid fjällväder med kyla, regn och kraftiga vindar lockade inte till att sova ute. Hemma i stan skulle det bli lite bättre. Inget regn i alla fall. Vi gjorde om våra planer och stannade hemma. I går kväll hade väderprognosen vänt. Bättre väder i Storhogna men fortfarande starka byvindar.

Det kanske var bra ändå att vi stannade hemma. Fjället finns kvar och vem vet, det kanske blir en tältnatt nästa helg. Kanske inte med så färgsprakande träd för de löven har nog blåst ned. Jag var inte heller på så bra humör i går. Jag var arg, frustrerad och nere. Av många olika anledningar.

Vi bestämde oss i stället för att köra ett distanspass på cykel idag. Sofie följe med. Vi fick cykla i en palett av gula höstlöv, i regn och blåst. Fikade kaffe och mummabulle från Frejas bakeri i ett vindskydd vid Önsjön. Vi fick fina grusvägar och snälla stigar som min fortfarande väldigt onda hand klarade av. (Det bör kollas upp, jag vet. Det blir på måndag). Nästan tre timmar in på kontot av lågpulsträning och lite välbefinnande hormoner i kroppen och höstens första riktigt kalla fötter.

Vi svängde förbi Edonbos och köpte med oss ett nötbröd hem och soffslöande med några koppar kaffe till och alldeles snart ska vi åka ut till Sofie och Ola för middag. I morgon blir det sovmorgon och inköp av nya köksmöbler till stugan. Vädret ska vara lika bistert höstigt som i dag. Men det är ändå fint på något sätt men det gick fort. Från sommar till höst på några veckor.

Hoppas ni har en fin helg!

Foto: Hasse Gustafsson som även tagit omslagsbilden. 

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: