När man kan cykla litegrann igen

Det går åt rätt håll. Tidigare i veckan fick jag ta bort gipset och fick en grej som ska avlasta och stabilisera de två yttersta fingrarna. Frakturen läker som den ska men ligament i fingrarna har tagit stryk och sådant tar tid att läka om jag får tro sjukgymnasten jag träffade i veckan. Han sa även att jag kunde börja cykla lite utomhus om jag undvek allt för stökiga stigar och inte retade handen för mycket.

När jag tog bort gipset gjorde handen ondare de första dagarna. Svullnaden hade lagt sig men kom tillbaka. I går fredag körde jag en Zwifttävling för att bränna ur en rastlös kropp och det gick utan någon smärta alls. Jag har inte tränat mycket alls de senaste veckorna. Mest promenerat och känt mig frustrerad. Den fina höstformen jag hade innan vurpan liksom rann av mig. Å andra sidan är det ingen mening med bra form den här tiden på året. Nu handlar det om vila och få motivation till vinterträningen. Men ändå- det är ändå jobbigt att inte vara sitt forna jag.

Hursom tog vi med cyklarna ned till Rättvik den här helgen för att eventuellt cykla. Stigarna här är släta och snälla. Jag var ändå osäker men provade. Och det gick! Vi körde ett tufft varv på Farfarsleden och jag behövde inte köra med full öppnad dämpare, jag kunde bromsa och hålla i styret. Stora framsteg. Jag vågade inte köra mer än en timme men det räckte gott och väl för att bli lite gladare och känna hopp för den här hösten. Än får stökiga stigar vänta och jag får hålla lite band på mig så jag inte hoppar och studsar över rötter.

Jag kommer att få tålamod tills allt läker i hop ordentligt men det går som sagt åt rätt håll och det betyder massor. Dessutom börjar jag jobba på måndag. Tre veckor hemma blev bara två och det känns bra. För jag har saknat mina kollegor och att ha något vettigt att göra.

Så när man har fått cykla lite blir man lite gladare. I alla fall jag!

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: