När man verkligen behöver komma ut

Det är lite deppigt just nu. Även om det mesta liksom går av sig själv och sommaren varit riktigt bra så faller jag lite i bland. I bland utan någon märkbar anledning och i bland av att det är lite kaos i livet omkring en. Som just nu. Då kan en kväll ute med två vänner vara precis det som behövs för att rensa tankarna och få ny energi.

Det var en sådan kväll i går när tröttheten byttes ut mot pigghet och en skön känsla i kroppen. Jag fick sällskap av Wega och Sofie, två kollegor från jobbet. Vi åkte ut till Fugelsta för att cykla de fina stigarna där. Med kaffe i ryggsäcken och pannlampor om det skulle bli för mörkt innan vi var tillbaka till bilen.

Vi hade planerat den här kvällen redan förra veckan och vid lunchen i går behövde jag bara titta på Sofie för att förstå att även hon behövde komma ut och ha roligt. Och roligt hade vi. Både Sofie och Wega har inte cyklat så mycket i skogen vilket inte märks. De körde riktigt bra och jag log lite åt de glada ropen bakom mig när de tog sig över de lite tekniska partierna.

Vi tände lamporna när det blev för skumt i skogen och drack kaffe vid Höktjärn. Vi slirade på lerigt hala stigar och fick kämpa lite med hala rötter. Jag fick skratta så det gjorde ont i magen och glömma en strulande hand för en stund. Det blev en alldeles förträffligt fin kväll som jag hoppas det blir mer av innan snön kommer.

Som Wega sa; alla måste ju tycka att det är roligt att cykla i skogen. Det går ju inte att ha tråkigt när det händer något hela tiden.

Så sant!

6

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: