• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • När nördigheten når nya nivåer – på tal om Zwift

När nördigheten når nya nivåer – på tal om Zwift

I bland är vi lite väl nördiga Hasse och jag. Vi kan lätt grotta ned oss i saker och verkligen gå in för det. I regel olika saker. I bland gemensamma. Som cykel. Eller varför inte Zwift? 

För Zwift är lätt att nörda ned sig i. Läsa på och kolla guider och tips. Hänga i zwiftforum och i bland ta det lite för seriöst. Det är trots allt ett spel. Men en riktigt roligt sådant och som gör trainerträningen så mycket roligare. Det blir något helt annat att veta att det sitter människor på sina cyklar över hela världen och gör precis samma sak som mig. De kämpar lika hårt bredvid mig i en stor klunga. Det fladdrar förbi ett namn, jag ger en ride on, får en tillbaka och känner en viss samhörighet. Knäppt men ändå. En del namn börjar jag känna igen efter banan. Några av de som florerar i zwiftforumen följer jag på strava och vice versa. 

Hursom är Zwift stort och det lockar alla sorters cyklister. Från de riktigt vassa till de som precis börjat cykla. Det är fint på något sätt. Det finns något för alla och träningen blir av när det kan vara som svårast att hålla i gång den. 

Hasse kör också. Vi har delat på trainern och valt våra tävlingar och pass så att det ska bli jämt och rättvist. Om inte så länge flyttar han ned till stugan för att jobba. Därför har vi skaffat en trainer till. Vintercykling i Storhogna är svårt och han vill få till bra cykelträning även den här vintern. 

Nu var hans nyinköpta trainer trasig och ska skickas tillbaka. Det var lite tråkigt eftersom vi hade panerat att köra ett pass tillsammans. MEd hjälp av snälla Lars Stener fick Hasse låna hans trainer i måndags och vi kunde utforska de nya banorna i New York. Bredvid varandra i vardagsrummet med varsin skärm fick vi till ett pass som liknar de vi kör utomhus tillsammans.

 

Växelvis drog jag och växelvis låg jag på Hasses rulle. Uppför var jag starkare och han drog i från utför. Ganska verklighetstroget med andra ord. Vi körde utan musik och pratade med varandra. Är du med? Har du hittat rullen. Vänta du drar i från. 

Vi körde 2 mil i ett ganska lugnt tempo och njöt av en fin bana. Zwift har verkligen lyckats skapa en intressant uppdatering med sköna rollers i parken och lite häftiga glasvägar över stan. Verklighetstroget med en liten touch av fantasi. Det är kanske det som gör Zwift så roligt. Alla platser bortsett från Watopia är repliker av riktiga städer med lite fantasifulla saker som fladdrar förbi i ögonvrån. Det är häftigt att en vanlig måndagskväll förflyttas till New York och åka genom ett höstigt Central Park tillsammans. 

Nästa gång vi kör tillsammans sitter vi på olika platser skulle jag tro. Men det var roligt och lyfte trainerträningen till ytterligare en nivå. För har du någon precis bredvid dig tar du i lite mer och tycker att det är lite roligare. 

 I verkligheten såg det ut så här. 

Snart är oktober över och jag ska smyga igång min vinterträning. Jag längtar lite. Både efter att få bygga starkare cykelben och mot de mål jag satt upp för nästa år. Jag längtar lite efter strukturerade pass i Zwift, en och annan tävling och framförallt att få åka distanspass på skidor. Snart är vi där, snart är det vinter!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: