När pappa bytte cykel

Vi är en cyklig familj på många sätt och vis. Det är inte bara här på Ringvägen som cyklarna dominerar i lägenheten och det spenderas mycket av fritiden på stig. Brorsan cyklar fatbike och lockar med sig sin dotter ut och pappa har upptäckt hur roligt det är med stig och fjäll som komplement till sin löpning.

I går kväll hördes vi av inför lördagens planerade fjällcykeltur. Han ska visa en fin runda Saxvallen och mot norska gränsen. Efter planering av fika och lunch kom ny cykel på tal. Han frågade vad han skulle köpa för något nu när han ville byta cykel. Han ville ha en hardtail. Det slutade i en intensiv kväll med facebookmeddelanden åt höger och vänster och slutligen landade det i att han skulle ned i dag och titta på en jättefin Trek fuel ex. En fulldämpad mycket välskött cykel som jag vet har gått både fort och bra efter många turer tillsammans med Olle.

Vi lovade middag efter cykeltitten och strax före sex ringde pappa på dörren och rullade in sin nya cykel! Han var mer än nöjd och jag vet att han kommer att vara nöjd. Nog för att han gillar sin hardtail och inte hade så stora krav så tror jag att han kommer att tycka att det trots allt känns ganska bekvämt.

Det blev en kväll av cykelinställningar och skönt surr vid middagsbordet. En fin torsdagskväll när pappa bytte cykel.

 

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • Sara Borg

  augusti 31, 2018 at 09:01

  Men vilken härlig pappa som går och torsdagshoppar en cykel sådär! Det gjorde han alldeles rätt i och jag tror också att han kommer trivas förnämligt med heldämpat.

  Svara
 • Helena

  september 2, 2018 at 21:54

  ha är så där skönt spontan min far! Han var lyrisk i lördags, ”det är som att sitta hemma i soffan” var omdömet av hur fint det gick på stigarna!

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: