När SVT besökte Happymorningride

Processed with Snapseed.

Notera Stefans baklyse. En farsdagspresent sa han. Det är inte ett hjärta….

I morse var det ingen vanlig happyride. Vi hade nämligen besök av SVT Jämtland som ville göra ett reportage om vår morgoncykling. Jag fick ett samtal i går från reportern Fredrik Eliasson som gärna ville följa med och ta lite rörliga bilder. Från att vara 8-9 stycken föranmälda dök det nästan upp 17 stycken. Happymorningride SVT-edition döptes eventet om till och vi möttes upp redan 5.40 utanför Scandic för att gå igenom var det skulle filmas och lite prat inför turen. Jag hamnade i skottlinjen för intervju även om jag innan försökt att få Stefan att ta den biten. Det är ju trots allt han som startat upp fredagscyklingen.

Vi fick rulla från Scandic i klunga och vidare upp mot Campusområdet där de stod igen och fångade oss. Upp mot Fyrvalla filmades vi återigen och där höjdes tempot rejält för att hinna med bilen. Mot Spikbodarna slogs min Go-Pro på som jag fått på styret och killarna filmade oss från bilen. Vinkeln på Go-Pron var kanske inte det mest smickrande. Uppifrån flämtades och med snoret rinnande lär ju kräva skämskudde. Jag fick order om att vinkla den framåt när vi åkte på stig och sedan vinkla tillbaka den.

Processed with Snapseed.

Processed with Snapseed.

Vädret visade sig från sin bästa sida. Hård kall snö är ju liksom lite happymorningride den här tiden på året.

Processed with Snapseed.

Marie Krysander till vänster, Cecilia Thomasson och Happyrides grand old man Reinhold Skoglund!

Vi blev filmade en sista gång strax innan vi nådde stan för att samlas till frukosten och vidare filmning. Av hänsyn till andra frukostgäster satt vi eget rum. Där gjordes ytterligare en intervju medan vi åt. Det är svårt att se naturlig och avslappnad ut mitt i maten men jag tror att det blev bra.

img_7313

Foto: Hasse Gustafsson

img_7307

Foto: Lars Eklund

Spännande och riktigt roligt att de ville hänga med oss ut och ta del av det vi gör varje fredag. De båda reportrarna blev själva sugna att följa med någon gång. Fredrik redan nästa fredag. För hur det än är att kliva upp alldeles för tidigt på morgonen är det värt det efteråt. Frukosten, den sociala biten och känslan av helgen är på ingående, den är oslagbar. Även en morgon som i dag när det snöade, var tungt i snön och kroppen helst av allt hade velat ligga kvar i sängen. Det var den 62:a morgoncyklingen i dag. Det har bara ställts in en gång och det var nyårsdagen vilket är full förståeligt. Jag hoppas att det kommer att leva kvar minst 62 gånger till!

Så nu väntar vi spänt på att få se resultatet på tv. Eventuellt skulle det sändas redan i  kväll om de hinner klippa färdigt. Annars får vi vänta till nästa fredag. Spännande!

9

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

10 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: