• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • När tiden inte räcker till och snön yr – då funkar zwift

När tiden inte räcker till och snön yr – då funkar zwift

I måndags hade jag bokat in mig på spinning för Towa. Det passet ligger lite tight i tid för att jag alltid ska hinna efter jobbet. Nu gjorde det inget eftersom jag var trött och kroppen sa vila. I dag hade Erika bjudit in till fatbikecykling på skoterleder i Brunflo. Men vädret ville annat. Det har yrt snö och blåst ganska mycket under dagen. De skoterleder som var fina i helgen skulle med all säkerhet vara igensnöade. Erika ställde in och flyttade utflykten till söndag.

Men jag var cykelsugen. Inte att köra hårt och tufft utan bara rulla igenom benen. Det fina med Zwift är att det finns gruppcyklingar i olika fartgrupper. Jag anmälde mig till en PACK-ride som skulle hålla max 2 w/kg. Återhämtning för mig  med mina 3.7 w/kg. PACK-turerna drar enormt mycket folk. Vi var runt 450 cyklister i klungan och den höll i hop hela vägen in till mål utan att några drog i från vilket är mer regel än undantag i övriga gruppcyklingar. Det är inga tävlingar utan målet är att hålla i hop gruppen och försöka hålla sig nära ledaren. Kvällens pass blev ett skolboksexempel i det. Kul!

Jag var pigg och övade att hålla hög kadens och pulsen var låg precis som jag ville. När gruppcyklingen var slut efter 65 minuter fortsatte jag 35 minuter till. Enbart för att nå nivå 10 och därmed få tillgång till fler banor.

Men ändå. Det hade varit roligare att cykla utomhus idag. Jag saknar det lite. Men snart är det fredag och morgoncykling och så får vi se vad vi gör till helgen bortsett från att åka skidor.

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: