Not so Happymorningride

I söndags kraschade jag. Gick över styret och slog handen och bröstkorgen. Inget brutet men stukat. Handen har under veckan repat sig. Svullnaden hade gått ned och jag var mer rörlig. Jag var däremot lite mer orolig över hur det skulle kännas att ta i när det smärtade i bröstet av djupandning.

Jag som har lite svårt att vila var riktigt cykesugen i går kväll. Efter tre vilodagar sprätte det lite i benen och jag ville köra stig. Cyklade i nästan två timmar i går i nytt och trevligt sällskap på lika nya och trevliga stigar. Visst kändes det i handen när det var lite stökigt men inte så att jag inte kunde hantera det och inte cykla på ett bra sätt. I bröstet och revbenen kände jag inget alls bortsett från några pulstoppar när jag var tvungen att djupandas. Det gav lite hopp till morgonens cykling och morgondagens planerade tur till Röros.

Nu går ju inte allt på räls. Jag vaknade med en lite mer öm känsla i handen och när jag rullade ned till hotellet för samling var det svårt att greppa handtaget ordentligt. Jag skulle egentligen tagit den lugna gruppen för att efter frukost ta en långtur på egen hand. I den lite förvirrade starten och uppdelningen försvann lugna gruppen åt ett annat håll än jag trott och jag hamnade med de snabba.

Upp till den första stigen var det inget problem. Benen kändes starka och jag tog det lite medvetet lugnt. Men in på första lilla släta stigen kunde jag inte riktigt bromsa. På den stökiga och rotiga reflexbanan insåg jag att det aldrig skulle gå. Jag meddelande att jag vek av och skulle möta upp de andra till frukost. Besviken och ledsen körde jag lite cykelbanor, stannade vid Lillsjön och fotade, pressade mig uppför en lång backe och rullade tillbaka mot stan. Mötte snabba gruppen igen och tog sällskap tillbaka. Bet i hop på den sista stigen och satt kvar en lång stund vid frukost.

Självklart blev det ingen cykling i dag. I stället har jag klippt podd och hoppas innerligt att det känns bättre i morgon och att jag kan cykla Röros fina stigar tillsammans med Erika, Claes och Cissi.

Ingen happymmorningride i dag men väl morgoncykling och en otroligt vacker soluppgång. Nästa fredag är det dags för lampor även på morgonen.

Ha en fin fredag!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: