November har liknat april i helgen

Vi hade vinter ett tag. Ett par dagar när snön la sig, frosten kom på mornarna och lite stigarna var frusna och hårda i skogen igen. I helgen kom värmen tillbaka. Stigar där folk gått och cyklat frös på och skapade isgata. Inne i skogen där snön legat var marken grön och mjuk. Ungefär så som det brukar kännas i april när sista snön töar bort. När skidspåren försvinner och jag tar fram cykeln. Letar stig för att få känna hur dämparna jobbar och få trycka på lite och känna fart i skogen. När jag velar mellan fatbike eller dubbad mtb och är lite rädd för att halka på isfläckarna. 

Det var plötsligt svårt att klä sig lagom varmt igen. För några dagar sedan var det ullstrumpor i vintercykelskorna, mössa under hjälmen, liners under handskarna, lite varmare tights under cykelshortsen och vintercykeljacka. I går plockade jag bort ullstrumporna under de nästan 3 timmarna jag var ute på kafferunda signerat Johan Eliasson. 

I dag stod tempen på 7 plusgrader när jag skulle ut. Nästan som en lite kallare sommardag och då har jag varken pannband eller varma vantar. Det blev cykelbyxor och benvärmare och tunn vindjacka. Vintercykelskor för att slippa bli blöt. Precis som på våren. En nästan bisarr känsla i november.

I skogen var det ännu mer april i dag. Stigarna var blöta och tjuriga och så där roliga som de är på vårkanten. Känslan i kroppen var sprättiga och jag bestämde mig för att köra hårt på några stigar och rulla däremellan. Leta lite ny stig att sy i hop och spara på till nästa säsong. Jag övade bunny hopp över rötter och övade kurvtagning på mina favoritstigar. De där tighta trixiga och kluriga som jag gillar så mycket och är ganska bra på. Jag pressade lite uppför och fick upp pulsen. 

Skillnaden mot april var att benen var starka. De är de sällan i april. De allra flesta pass den senaste tiden har varit lugna och det var bara roligt att ta i lite. Som att reta kroppen litegrann. En fin känsla att kroppen fortfarande är stark och att det går att åka fort med tunga vinterdäck. Strava skvallrade om sex QOM:s på stigar som jag kämpat lite med under hösten. Visst saknas den där toppen som finns under sommaren. När det liksom surrar i benen och jag kan hålla hög fart länge. Men den ska inte finnas nu. I stället har jag en bra lägstanivå just nu. En fin grund att ta hand om i vinter och bygga vidare på. 

Nu är jag lite trött i benen och vilar från cykling ett par dagar. I stället har jag har ambitionen att försöka komma i gång med styrketräningen i veckan. Vi får se hur det går. På fredag är jag ledig ska ägna några timmar åt den där nya stigen jag fick span på i dag. Sy i hop den och se om det blir en flowig sådan. Med kaffe i termosen och som vädret ser ut i lika aprilliknande väder som i helgen. 

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: