November på bakgården

I går när jag kom hem från jobbet, precis när det började skymma kom jag på att jag fotade min bakgård i maj. Då hade träden fått sköra gröna blad och kvällssolens strålar silade så fint mellan grenarna. Det doftade hägg och jag hörde hur studenterna glada rop bland husväggarna. På parkeringen stod en fin Amazon. Då hade världen precis vaknat som jag skrev i det inlägget jag postade då. Det var en förväntansfull känsla i kvällsluften. En sommar stod för dörren.

I går fanns bara ett par gulnande löv kvar. De nakna frostiga grenarna ramade in en gammal Saab. Amazonen har jag inte sett på ett tag. Nu är det tyst bland husen och mörkret blev allt mer påtagligt och klockan var inte mer än lite över fyra. Minusgrader och novemberfrost på bakgården. Nästan ett halvår har passerat från sköra löv till kala grenar. Tiden går fort och det är bara några veckor till advent. En annan sorts förväntan för många. På fredag ska det snöa. Stora mängder till helgen och då är novemberfrosten borta. Den som jag fotade i dag och tänkte kanske återkomma till lite senare.

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: