• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Ny fin stig – eller fnyser björnen i skogen?

Ny fin stig – eller fnyser björnen i skogen?

Planen för dagen var egentligen att ta en QOM i backen genom Klövsjö. Men efter förmiddagens löprunda till Samevistet insåg jag att det skulle sluta i misär och gråt. I stället cyklade jag upp på Katrinatoppen för att testa stigen längs med 2,5-slingan. Den som är min favorit på vintern med skidor på.

En QOM skulle jag testa att ta innan. Toppvägen där jag cyklat som bäst på 3 minuter. 

 

Där efter korsningen börjar helvetet. Som vanligt ser det inte brant ut på bild.

 
Jag dog nästan på toppen. Med blodsmak och maxpuls var jag mer än glad att jag inte cyklat ned till Kkövsjö och kämpat i 20 minuter uppför. (Hurvida jag lyckades slå mig själv vet jag inte. Strava ligger nere. Surt.) 

 

Singeltrack helt i min smak. tydligen även stora farliga djurs också.

 
Trampade runt slingan och jisses vad fint det var! Singeltrack hela vägen med lite stenstök på ett ställe. Stannade och fotade lite på första varvet. Öste på när jag varvat. 

Så en liten bit in på stigen hör jag hur det fnyser i bland träden precis ovanför mig. Hjärtat stannade. I går när vi plockade blåbär där såg vi björnbajs. Färskt björnbajs. Är det något som jag verkligen är rädd för är det björnar. Behöver väl inte säga att jag spurtade därifrån med maxpuls av helt annan anledning. På slingrig singeltrack och motvind gick det inte fort. Försökte sjunga lite för det har jag hört att man ska.

Fnyser björnar?

När jag nådde husvagnsparkeringen vid spårcentralen kunde jag andas ut. Helt slut med mosade ben. Hade bestämt att jag skulle ta hotellslingan och följde den planen. Precis som på förmiddagen var det hård vind men nu i eftermiddags regnfritt och garanterat björnfritt. Jag sniglade mig upp för fjället och susade ned till stugan igen. 

 

Hotellslingan, min favoritintervall-bana. Idag helt intervallfritt.

 
Så svaret på frågan enligt Hasse och Google är att björnar fnyser för att till exempel blåsa nosen ren när de bökat i en myrstack. 

Hasse ville gärna åka upp och titta lite. Det vill jag absolut inte. Känns helt okej att bara hänga i stugan. 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: