• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Ny sadelstolpe, snäll vän och inte bitter

Ny sadelstolpe, snäll vän och inte bitter

Tja vad säger man? Bättre att behöva bryta på grund av tekniska problem än av andra skäl kanske? Blir ingen racereport mer än att jag valde att ta jättelungt upp till Vidablick. Ett jämt tempo utan för mycket syra. Kunde gasa lite mer på vägen sedan och körde riktigt bra i lerhålen. Innan lerhålen gick jag omkull i en uppförsbacke (?!) och slog i knät och sadeln hamnade snett. Fick stanna och ställa den rätt. Troligtvis hände något här.
Utför den långa och rätt otäcka grusvägen som går utför körde jag med huvudet och tog det lugnt. Väl på stigen längs med 301:an tänkte jag att det var dags att gasa. Gick om några herrar och så small det till. 12km efter start. Insåg efter en koll att det inte gick att fortsätta. Att stå i 6 mil var liksom inget alternativ. Fick stå i nästan en kvart innan jag kunde passera stigen och ta asfalten tillbaka till Rättvik.

Jag lånade Hasses sadel och sadelstolpe och körde skiten ur mig på 13 km-slingan och pressade ut det sista upp långs med Vålsvedsvägen. Starka grymma ben.

Dagen efter känns det väl rätt ok ändå. Jag börjar hitta formen och i går kunde jag varit med och fightas om bra placering. Kunnat åkt fortare än 2012. Men ingen mening att gräva vidare i det.

Jag har pratat med Kim på Egons om ny stolpe. Innan dess får jag låna en av Andreas. Tänk vilka snälla vänner jag har! Nu kan jag köra som jag tänkt under veckan i stugan och Fjällturen är räddad. Tack så otroligt mycket!

Som det känns nu blir loppet i Funäsdalen spännande! Har jag samma känsla i mina ben som nu så blir jag glad. Jag tror det funkade bra med den träning inför i går och jag tror starkt på min plan de två veckor som återstår till Fjällturen.

Sen väntar Storsjön Runt och sen Finnmarlsturen. Så se upp för mig va!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: