• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • Nytt avsnitt av podden och lite tankar kring podd och blogg

Nytt avsnitt av podden och lite tankar kring podd och blogg

Nu finns det ett nytt avsnitt av Cykelpodd med Elna och Helena ute på Podbean och på andra ställen där du kan lyssna på poddar. Den här gången svarar vi på lyssnarfrågor. Om singelklingor, hur vi gör för att ta oss an saker som vi tycker är läskiga när vi cyklar och ger tips på fina ställen att cykla på. Bland annat.

Det var ett roligt avsnitt att spela in. Frågor gör ju att jag får tänka till lite. Frågor visar också på engagemant från er som lyssnar och det är nog det roligaste av allt. Alla frågor hann vi inte med och det pratar vi om i slutet av den här podden.

Tänk det är åttonde avsnittet som går ut i dag. När jag klippte det första avsnittet i Idre i slutet av januari var jag jättenervös för att släppa något där jag pratar i stället för att skriva en text. Jag var nervös för hur det skulle tas emot, om någon skulle lyssna på oss och om det fanns utrymme för en podd till och framförallt en cykelpodd. När vi bestämde oss för att göra en podd tillsammans året innan fanns inte lika många cykelrelaterade poddar ute. Vi tänkte då att behovet fanns och det gjorde det. Under det året som kom föddes många nya poddar vilket var jätteroligt och så här i efterhand fanns det ju utrymme för en till. Under den här resan från avsnitt 1 till i dag har nervositeten släppt och självförtroendet växt. Vi är bra på det vi gör och det finns många människor som faktiskt lyssnar på oss. Det är lite hissnande!

Cykel kan pratas på så många olika sätt och med så många olika infallsvinklar. Det är lite som en blogg. Om det bara fanns ett par enstaka cykelrelaterade bloggar skulle det bli tråkigt.  Det är roligare med mångfald där alla berättar sin historia på sitt sätt. I bland är ämnen liknande hos människor som berättar och framförallt i en liten värld som cyklingen är.  Så är det med poddformatet också. Men det är också det fina. I bland inspireras man av någon att skriva på samma tema, i bland inspireras någon av en själv. I bland skrivs det eller pratas om samma saker med med personlig prägel.

Elna och jag befinner oss i samma lilla smala nisch som moutainbike är men olika infallsvinklar och erfarenheter kring ämnet. Vi har kunskap om samma saker men lika många gånger kan hon något som jag inte kan och vice versa. På så sätt tror jag att vi kompletterar varandra ganska bra. Det är häftigt för jag lär mig något nytt varje gång vi kopplar upp oss för att prata. Lika häftigt är det att lyssna på någons annans podd eller läsa ett inlägg och få lära mig något eller få ta del av en fin runda, några tankar kring ett ämne som berör mig eller bara njuta av fina bilder.

Du som läser och kikar in här. Har du en blogg eller något annat format där du delar med dig? Eller har du tips på en blogg att läsa och det behöver inte vara cykel. Berätta!

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

  • Helena Enqvist

   april 9, 2018 at 22:20

   Hej! Vad roligt!! (Jag kikade såklart in och fastnade bland dina inlägg) mycket intressanta saker du delar med dig 🙂 det är så kul att få upptäcka nya bloggar och du hade även många bra länktips.

   Svara
 • Sara Borg

  april 13, 2018 at 07:26

  Hur kommer det sig att er podd alltid är för kort, hur lång den är är? 😉 Okej, jag lyssnade när jag körde bil i 6 timmar så eventuellt har jag kanske lite höga krav ifall jag önskar att den ska räcka hela vägen?!
  Sara Borg recently posted…Äntligen skoj på hoj!My Profile

  Svara
  • Helena

   april 13, 2018 at 11:20

   haha och vi som är rädda att den blir för lång. För tanken var nämligen att avsnitten skulle ligga runt 20 minuter, det funkade typ i första avsnittet sedan rinner liksom tiden i väg;-) Hasse brukar säga det samma, att tiden går så fort och han vill höra med. 6 timmar tror jag dock blir lite mastigt att spela in, så du får inte sällskap hela bilresorna!

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: