Offroad Finnmark närmar sig

Det är tre månader kvar tills vi står på startlinjen till Offroad Finnmark. Två tredjedelar av laget är anmälda och när jag klickade på bekräfta sög det till i magen. Plötsligt kändes det på riktigt. Inte bara en sak vi har sagt att vi ska göra. Utan vi kommer att stå där i Alta i slutet av juli och ha ett 30 mil långt äventyr framför oss.

Det är mycket planering och vi har träffats regelbundet under vintern. För att leta lite hjälp inför loppet. Med saker vi kan behöva under resan och saker gör det här äventyret till verklighet. Vi har också lagt ned mycket tid på att träna inför loppet. På varsina håll och gemensamt. Betat av distanspass under vintern regelbundet. Med stort fokus för det kommer att krävas en hel fysiskt. Att köra distanspass tillsammans alla tre har gett mycket. Det är roligt att få ha ett gemensamt mål, att få köra i hop sig och göra det som ett team även inför loppet.

Sandra och jag har också kört en del intervallpass tillsammans. I vintras en del styrkepass på våra fatbikes. Upp och ned för snöiga vägar på låg kadens i kyla. Nu under de senaste veckorna har vi flyttat ut mer intensiva intervallpass till backar på Frösön. Senast i tisdags firade vi in valborg på vårt sätt. Tillsammans med Robin och Hasse körde vi 3 stycken intervaller på fem minuter i 40/20 form. 40 sekunder stenhårt och 20 sekunder vila i en favoritbacke jag har ute vid Frösö Park.

Två trötta herrar

Efter tre vändor var vi alla fyra slutkörda. Vilade en stund i vägrenen innan vi tog stigar hem. Som en belöning för väl utfört arbete. Med galet trötta ben men med en skön känsla i kroppen. För även om intervallpass kan vara det jobbigaste att ta sig igenom så blir det lättare om man är flera. Jag vet att de andra har det lika jobbigt, jag får peppa och få pepp själv. Efteråt surra om hur jobbigt det var och berömma varandra.

I dag är benen så stumma och jag trött. Har firat in första maj med cykling och tänkte återkomma till det bara jag får lite mer energi.

Men hursom. Jag längtar så mycket efter det här äventyret som väntar lite längre fram. Det som kommer att vara ett minne för livet oavsett hur det går!

Förresten. Vintern som särbos gick fort. Nu är han hemma mitt bästa träningssällskap. Äntligen får jag ligga på rulle igen och dela sådana här kvällar på riktigt och inte bara ivrigt berättande på telefon att turen var fin!

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: