• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Offroad Finnmark – nu är det stora äventyret här

Offroad Finnmark – nu är det stora äventyret här

Vi är framme i Alta nu. Efter två dagar i bil med många timmars körning. Vi övernattade i Gällivare i går för att dela upp den långa sträckan i två. Vi hann heja fram Jimmy och Jocke i Maze. De som kör den längsta sträckan på 70 mil. Då hade de avverkat 30 mil och var trötta men såg ändå ganska pigga ut med tanke på hur långt de cyklat och de timmar som de varit ute. Just då ville jag också bara ut på banan. Börja cykla, komma i väg och få nervositeten att släppa.

Ett dygn före tävlingens start var det registrering och därefter racemöte. Alla stora fjärilar av nervositet rörde om så mycket i magen att jag höll på att svimma när vi hämtade våra nummerlappar. Dels för att det vi har planerat för och tränat inför i ett år blev på riktigt. Och dels för att jag var rädd att min tävlingslicens inte skulle gälla. Det sistnämnda bara en dum tanke som flög genom huvudet. Racemötet gjorde saker mer luddiga än innan, så som det brukar kännas efter ett racemöte.

I morgon kl 18 startar vi från Alta centrum. Framför oss har vi många mil fjällcykling. Fjäll som på hitresan såg riktigt fina ut. Tänk jag ska få cykla i den miljön som jag gillar allra mest och så många timmar att jag kommer vara trött på att cykla. För ett litet tag!

Så hur är läget nu? Vi kör en koll, en sån där koll i sista minuten.

Formen

För att ha tränat lite sett till hur jag tränar vanligtvis känns det ändå riktigt bra. Jag kände i helgen att benen blivit starka och till syvende och sist är jag är mer uthålligsidrottare än sprinter. Jag har en grym grund att falla tillbaka på och vet av tidigare långa lopp att jag kan koppla bort både trötthet och viss smärta som kommer av det. Jag kan mala länge. Men jag har ingen aning om hur kroppen känns i morgon och framförallt vet jag inte hur mitt knä kommer att kännas efter så många timmar.

Packningen

Sandra är otroligt strukterad och duktig på att veta vad som ska med. Jag har koll och efter att ha stämt av så har jag tänkt rätt bortsett från att jag inte tog med mina vintercykelskor som jag hade tänkt. För fjället kan bli kallt när plusgraderna är få och vinden ligger på. Det i kombination med trötthet gör att man fryser mer. Men det finns skoskydd på Biltema och jag har varma strumpor med mig. Övrig klädsel kommer att räcka och i väskan ligger ett extra tjockt underställ utöver den obligatoriska utrustningen. Dessutom är det första tävlingen jag kommer att köra i shorts! Ett extra löst lager som blir ett bra vindskydd. Dessutom hade jag sinnesnärvaro att packa ned ett par tjocka skidvantar. Jag har ju som bekant händer som inte klarar kyla oavsett om det är vinter eller kall fjällsommar.

Energin

Ett helt kapitel för sig själv. Jag har mat för flera dagar. Jag kommer inte vara hungrig, kommer inte gå tom. Det känns riktigt skönt. Jag har sportdryck och vatten och noga planerat mina påsar som följer med vår support. Energibars, godis, gels och annat att tugga på utöver den mat som serveras i checkpointarna efter vägen.

Navigeringen

Två cykeldatorer, en stor powerbank och en extra gps. Plus karta och Sandra som sista man som har ordet i var vi ska känns tryggt.

Supporten efter vägen

Vi har tre underbara sambos som hjälper oss så vi får alla förutsättningar att klara av loppet. I tre checkpoint kommer de serva oss med det vi behöver. Se till att vi får nya påsar med energi, ombyteskläder och varma överdragskläder när vi ska äta. Kanske en stor nyckel till att vi kommer i mål!

Så slutligen och extra viktigt är ett stort tack till de som har hjälpt oss att göra det här äventyret möjligt.

Till Egons cykelaffär som sponsrar oss med slang, verktyg och handskar. Som stått för dämparservice till min cykel.

Till Velorapid som sponsrat med en del av den energin som kommer att gå åt under lopppet och kommit med goda råd till delar av laget.

Till Tjuvjakt som lånar ut GPS att ha i reserv.

Och du, vill du följa oss under loppet har vi startnummer 379. Gå in på Offroadfinnmark.no och följ via livetracking! Hasse kommer att uppdatera vårt instagramkonto under tävlingen så kika in där också!

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: