Omvägar hem

omvägar hem

Omvägar hem är fina sätt att avsluta en jobbvecka på. Cykel i snö kallar vi den här lite mörka bilden.

05.01 ringde klockan i morse. Jag stängde av den lite förvåntat och undrade var den ringt så tidigt. Snoozade till kvart över och kom på att det skulle cyklas och att jag borde ta mig ur sängen rätt kvickt för att hinna i tid. För en gångs skull var jag och Hasse på plats bland de första. Redan kvart i sex plockade vi av cyklarna från taket. Efter en timmes cykling och ungefär en timmes frukost trampade jag vidare till jobbet. 20:e upplagan av Happymorningride laddades upp till Strava medan jag loggade in i datan och startade upp dagen. (Nyfiken på morognens happymorningridebild får du kika in på min instagram)

Som många av vinterns fredagar tog jag en omväg hem. Morgonens tur fast baklänges. Tänker att när jag ändå har både cykelkläder och cykel på jobbet är det dumt att bara rulla hem de där 2 km om kroppen ändå känns pigg. Omvägar hem är är ett fint sätt att lägga en jobbvecka bakom sig.

Stämplade ut vid halv fyra och kunde rulla hela vägen hem utan att tända lamporna. Tog det lite lungt i backarna och tryckte på lite utför. Hittade lite hårt skoterspår att följa och sladdade omkring i lössnön. Det blev en dos av livsnödvändigt dagsljus. Jag blir lite piggare och lite gladare när ljuset återvänder. Däremot lider jag alltid av konstant sömnbrist framåt försommaren eftersom jag inte kan sova om det är ljust och fåglarna låter.

Nu har jag en hel helg framför mig. En helg i stan igen eftersom dottern har besök av sin pojkvän och jag helst inte vill att de ska vara helt ensamma en helg. Nojjar lite för huset fullt av objudna gäster. Jag planerar lite skidåkning och hoppas att det kan bli en repris på förra söndagens vinterdistans. Det vore fint det!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: