• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Bucketlisten- Bunny hop och annat tekniskt

Bucketlisten- Bunny hop och annat tekniskt

Jag har faktiskt en plan för min cykling den här sommaren. Det är inte att slipa fram en bra tävlingsform eller jaga pallplatser. Det får bli ett annat år. I stället har jag tränat mycket teknik för att bygga en ännu bättre grund och sedan kunna slipa på cykelbenen längre fram. Jag har tänkt teknik och kört stigar gång på gång för att hitta bättre linjeval, för att våga mig över hinder som känts för stora och svåra. För varje gång har jag åkt lite snabbare, lite snyggare och mer energisnålt. Tränat på att åka utför och att inte bromsa i onödan. Det har gett resultat även om jag inte själv tror det alla gånger. Jag hänger med på ett helt annat sätt på de mer tekniska partierna och Strava skvallrar om att jag slåss om tider långt upp i herrlistan.

Det är så roligt att bli bättre på att hantera cykeln. Roligt att få leka, hoppa från trottoarkanter, hoppa över lite längre hinder på stigen, dra upp cykeln och komma över diken på bakhjulet. Roligt att nöta bakhjulsåkning även om jag inte kommer många tramptag på bakhjulet men jag vet hur jag ska göra nu. Min cykelkompis Jimmy har lovat att lära mig mer och jag ska ta den chansen. Innan sommaren är över ska jag klara av ett riktigt bunny hop, jag ska klara att åka en bra bit på bakhjulet och hoppa ned för lite större saker än trottoarer och droppen på Frösön.

För att nå dit bortsett från att träna på cykeln så gräver jag djupt på internet efter filmer som jag sedan kan titta på, om och om igen och hitta nycklar att prova. Som de här två för att nämna några. Den första filmen är förresten en av många flera teknikfilmer och ett hett tips till dig som vill grotta ned dig ordentligt!
Den sista är en teaser för en onlinekurs som kommer snart. Hur coolt är det inte det han gör? Till hans skills och snygghet på cykeln kommer jag inte men kanske lite närmare att undvika att dundra ned med framhjulet och få styret i magen i alla fall.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: