På fjället med cykel

När vädret äntligen slog om och solen väckte mig i morse passade jag på att reka ett parti fjällcykling som jag tänkte ta med happygruppen på. Det är nämligen fjällcykelevent på lördag som jag och Hasse bjuder in till. Förra året blev en riktigt trevlig tillställning men kanske inte så mycket av fjällstigar. Det är svårt att sy i hop en runda häromkring. När fjällen består av sten och myr kan det bitvis vara svårcyklat. Det är också lite klurigt att hitta en runda som passar cyklister med olika cykelerfarenheter.

I somras cyklade vi en fin runda över Oxsjön tillsammans med våra vänner Sandra och Robin. En av de finaste turerna häromkring. (Det finns ett turtips här om du är nyfiken) Den tänker vi ta på lördag med start på Storhogna och cykling mot Jaktstugan. Ett sträcka som visserligen kommer att bjuda på en del dra-cykel och risk för blöta fötter. Men den är trevligare än att åka asfalt och grusväg.

För att se hur lång tid det tar och hur blött det tog jag den sträckan i dag. Med lite sega ben efter många dagar av cykling. Första cykelturen på fjället i kortkort och solglas. Jag mötte två ryttare, en ripa, och en vandrare annars var jag helt själv.

Det var också första turen med fulldämpat i fjällen häromkring Storhogna. Jag har ju hävdat att hardtail funkar bra även i fjällterräng och det är sant men jag måste tillstå att dagens runda var mer behaglig och framför allt roligare! Nu har jag inte mycket slag på min Superior, 100 mm som på hardtailen men den sväljer förvåntatsvärt mycket av stenstöket och är en dröm utför. Dessutom har jag upptäckt att uppför går det så mycket snabbare och jag tar klättringar där jag tidigare fått kliva av när bakhjulet tappat fästet med marken. Med dämparna halvöppna tuggar Superiorn sig upp utan bekymmer.

Nu längtar jag riktigt mycket till lördag. Jag tror att det kommer att bli en fin runda även om den kommer att ta lite på våra benmuskler. Sträckan i dag funkar och den är värt allt slit när utförsåkningen mot skalet kommer!

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: