• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • På tal om cykliga vårtecken – Happyride i gryningen

På tal om cykliga vårtecken – Happyride i gryningen

Ett säkert vårtecken är att cykellampan snart kan läggas undan på morgonen. Ett ännu tidigare vårtecken är att det ljusnar under morgonrundan. Så var det i fredags när morgonens lugna runda började med enbart en lampa på styret och slutade i gryningsljus. Då vet man att det snart är vår även här uppe. I alla fall sett till ljuset. För Jämtländsk vår kan vara lite lynnigt. Som när slutet av februari känns som april och det töar och blir bart. Videkisssarna på Frösöbron slår ut och några dagar senare blir det vinter igen. Med kyla och nysnö. Så är det i dag. Lite mer normalt vårvinterväder med andra ord.

Ett annat vårtecken är alla uppdateringar i sociala medier. Det förbereds för tävlingspremiär som för många inte ligger allt för långt borta. Elna sa häromdagen när vi spelade in podd att hon inte har mer än månad kvar. Galet vad tiden går fort. Och jag ser hur människor jag följer cyklar långa distanspass utan dubbdäck i solsken och snöfria vägar och många cyklar stig. Det andas vår helt enkelt.

Men här är det bara ljusa mornar, långa eftermiddagar och hårda skoterspår som skvallrar om att det är vårvinter. Än är långt till stigcykling, dubbfritt och mindre kläder på kroppen även om vädret spelar oss ett spratt emellanåt. Det ska snöa ett par gånger innan våren kommer på allvar sägs det. Sedan brukar det gå med en väldans fart. Jag hoppas det dröjer lite för jag är inte klar med vårskidåkning och fatbike på fjället. Vill få någon dag likt i fjol när vi solade ansiktet mot en husvägg på fjället och cyklade drömmiga skoterleder. Jag vill också få skejt på fjället och kaffe i solgrop innan jag helt och hållet övergår till att sprätta på stig.

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: