• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • En lugn runda i stället för stravahets

En lugn runda i stället för stravahets

Processed with Snapseed.

Det var ett event i Happygruppen i kväll som Martin hade döpt till ”Med pannlampa i Lillsjön och Spikbodarnas mörka skoga”.  Martin hade sett ut en hel del stigar som skulle klaras av på runt 90 minuter. Inget kaffetempo direkt. Jag var inställd på att köra lite tuffare. Förstod att det i princip skulle bli stravahets (det vill säga jäkligt högt tempo) på de utvalda stigarna och var inte egentligen inte så sugen på att köra hårt. Vi kom i väg sent och fick sprinta upp till samlingsplatsen. Kände att kroppen inte riktigt var med mig. Inte huvudet eller humöret heller för den delen.

Tempot var högt redan från start men jag hängde på som jag brukar och tog det lite lugnare uppför mot Spikbodarna. Några tappade direkt medan andra var så långt före att de inte syntes trots starka lampor. När Hasse förklarade att tempot var för högt kände jag att jag hellre åkte en lugnare runda med honom än att försöka jaga cyklister som jag ändå inte skulle kunna hålla tempo med. Dessutom var det en helt ny kille med som precis tagit ut cykeln och kände att han halkade efter direkt. Han frågade om han fick fortsätta med oss. Vi blev till sist fem som tog det lugnt i en timme. Bara rullade i skönt tempo utan att hetsa varandra till att köra fort. Vi hade fullt upp att ta oss fram i dimman.

Processed with Snapseed.

Sådant är skönt i bland. Speciellt nu när jag inte riktigt är i balans i livet och duracellkaninen i huvudet har hållit mig vaken hela natten. Snart är det helg.

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: