Pers i trösklar

Jag trodde våren var på antågande. Hade helt fel. I morse var det 21 minusgrader när jag for till jobbet. I går damp det ned en massa snö. Upplyftande värre när jag längtar cykel. Vad gör man då?

Jo en stund på trainern igen då. 
Cissi ligger fortfarande i feber, sover mest. Jag har jobbat men var hem på lunchen och kollade till henne. Bättre än i går men långt ifrån bra. Bestämde mig därför för att hoppa innebandymötet i kväll.

I dag persade jag i tröskel, för det kan man göra. Sist jag körde jag 2×20 min med fem minuters vila mellan trösklarna låg watten på 200. I dag kunde jag öka upp med 10 watt utan att gå upp för mycket i puls.  I höstas låg jag på 180 och 190 watt så det tar sig med andra ord. Men det var ett par trötta ben och smärtande vader som slet i dag. Gårdagens styrkeintervaller gav visst träningsvärk.

Trösklar är ljuvligt smärtsamt, det är en utmaning för huvudet innan pulsen stabiliserar sig och benen börjar gå av sig själv. För mig tar det runt 5 minuter innan jag hittar in. Under de där fem minuterna har jag funderat på att ge upp sisodär femtioelva gånger. Sen kommer en dipp runt 14 minuter och bara tiden tickar över 15 så går det av sig själv. Bilden ovan är från den 8 minutern i tröskel två, allstå en rätt nöjd och glad cyklist.

Pulskurvan en godkänd sådan. De där första hoppen i början berodde helt enkelt på ett alldeles för svettigt och otvättat pulsband. Lite tvätt sen funkade det fint.

Det är roligt när det börjar kännas som om cykelbenen är på gång. Det är snart dags för test på Vintersportcentrum igen, 25 mars. Spännande att se om träningen har gett lite resultat och återigen få tips att jobba vidare på. Det blir mitt tredje test, börjar få rutin på det nu. Senast jag var där och slet var i oktober förra året.

Nu lägger jag 65 minuter av bra träning till handlingarna. Torkar av cyklen och låter den vila i morgon. Tänkte nämligen försöka få igång styrketräningen igen. Då pratar vi nog om rejäl träningsvärk sen.

Nu ska jag botanisera bland cykelkläder på bike-discount en stund!
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

  • admin

    mars 14, 2013 at 20:06

    Inne i ett cykelflow nu, eller rättare sagt måste in i ett sånt, det börjar bli knappt om tid. Jag gillar trösklar, de gör nog gott inbillar jag mig!
    Jag hoppas att benen är det, om inte annat ligger jag före vad gäller cykling på cykel och inte bara spinningcykel.

    Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: