• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • En kvällsrunda och en Happymorningride med pigga ben

En kvällsrunda och en Happymorningride med pigga ben

 

I går kväll fick jag sällskap av Hasse på de stigar jag cyklade med Cecilia dagen innan. Jag var nyfiken på vad som skulle hända om jag tryckte på lite. Fick upp puls och lät kroppen jobba ordentligt. Se om luftrören ville vara med hostan utebli. Jag har fått prova Bricanyl som en första åtgärd i väntan på vidare utredning.

För första gången på tre månader kändes det riktigt bra i kroppen. Jag kunde köra ganska hårt och med en känsla av att andfåddheten helt och hållet berodde på att jag tog i ordentligt. Vi snurrade en timme på hårda fina vinterstigar. Det var lite mer stigcykling på riktigt i går även om vi faktiskt har kunnat cykla mindre vägar den här vintern. En bra sak med snöbrist även om det är tråkigt på sitt sätt.

Rullade hem i skymningen trötta och nöjda. Bytte, fikade lite innan vi åkte upp till skidstadion och vallade upp våra klassiska skidor inför helgen. Konstraster.

Lika nyfiken som jag var i går var jag i morse. Nyfiken om jag skulle kunna hänga med i tempot på morgoncyklingen. Kanske ha lite sprättiga ben. Men framförallt med stor längtan efter morgoncylingen och frukosten. Det var längesedan som jag var med.

Det var första rundan för den här vintern som det inte behövdes några lampor. Att få möta morgonen och solen på det här sättet en liten kylig marsdag är oslagbart. Ljuset gör en lite piggare och det påminner om att våren och snöfria stigar inte är så långt borta.

För tredje gången samma vecka fick jag cykla stigarna i Odensala. I dag i ett högt men roligt tempo och jag fick lite bra sparring av Marie. Det är roligt att få köra med lite starkare cyklister. Det gör en själv lite starkare.

Jag hade längtat frukost redan när jag klev upp. Behöver jag säga att jag nästan rensade buffén?

Det blev en riktigt fin timme med pigga ben. De är lite nyvakna, har lite svårt att ställa om från skidor till cykling men det kommer så sakta. Nu laddar jag om för att ta en liten omväg hem i eftermiddag. Hämta en fatbike och åka till stugan. Veckans fjärde cykelpass blir en fin tur på skoterspår. Söndagen ska ägnas åt skidåkning.

Ha en fin fredag!

 

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

5 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: