• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Premiär för Le Peleton mtb-edition, fredagmys på hög nivå.  

Premiär för Le Peleton mtb-edition, fredagmys på hög nivå.  

God dag. Fredag och helg om ett par timmar. Vi åker till stugan. Springer och plockar lite bär. Trevligt.

Lika trevligt var dagens start i dag. Jag har längtat så efter att Le Peleton mtb-editon skulle köras. Det där härliga initiativet som Stefan drog i gång och som jag skrev om tidigare.

I onsdags fick jag en släng av förkylning. Började med nysningar på morgonen och vid lunchtid hade det utvecklats till en näsa som rann konstant och lite feber. Flexade ut och sov bort hela eftermiddagen och kvällen. I går var jag pigg. Vilade såklart och var lite rädd att jag inte skulle kunna hänga med i morse.

När klockan ringde fem i fem var jag mer än lovligt trött. Snoozade ett par gånger innan jag kom ur sängen. Hasse som har haft ont i ryggen sedan i onsdagskväll kom nästan inte ur sängen i morse och valde att avstå men skulle ansluta vid frukosten i stället. Jag fick lite bråttom när jag kom på att jag inte tvättat av cuben efter senaste svängen på ÖSK. Nog för att det skulle bli lika skitigt igen men jag hade gräs och barr i hela växelpartiet. Blev lite bråttom att hinna ned i tid.

IMG_5738

Morgonens gäng.

Slängde på min lampa på styret och spurtade ned till Scandic utan en tanke på att ta med överdragskläder. Mötte upp fyra morgonpigga killar och precis 06.00 rullade vi upp mot ÖSK. Ett varv i nya slingan stod på schemat. Hög fart med några återhämtningssträckor, eller mer vänta in Helena vid väl valda ställen. För jag var inte snabb i dag. Långt i från. Tappade direkt på första stigen där jag kom på (ännu en gång) att jag skulle ha bytt mitt bakdäck mot något grövre än de gamla slitna race-king som sitter på. Inget sidogrepp och inget grepp överhuvudtaget. Jag slirade mest omkring och köra i gräset på sidan om stigen för att ta mig framåt. Lägg till en morgontrött kropp så förstår ni. Hopplöst efter. Pulsen som jag tänkt jag skulle försöka hålla lite under max för att inte pressa kroppen stack iväg redan efter ett par minuter och låg kvar där trots att det stundvis gick långsamt. Att köra så hårt så tidigt på morgonen utan frukost och kaffe i magen är tufft men det går.

Men det var precis så här som jag ville ha det. Ingen som väntade i onödan utan körde sitt tempo. Bara att jaga, rå hårdkörning och någon sekunds andhämtning innan körning igen. Fartträning och i dag balansträning när bakdäcket levde sitt eget liv i den blöta och sliriga ösk-terrängen. Sådana här gånger förstår jag hur bra mina andra däck greppar och hur mycket jag faktiskt vågar lita på dem.

1 timme och 8 minuter senare sladdade vi in vid Scandic city och jag fick låna ett par shorts av Fredrik och la in mina skitiga benvärmare och cykeltröja i vår bil. Borstade av skorna innan vi gick in och betalade för frukost och delade matsal med fräscha hotellgäster. Scandic bjöd på hög vänlighet och service, varsin handduk att sitta på och om vi velat hinkar med varmt vatten och slang för att spola av oss det värsta. En stor eloge till dem!

Klockan åtta åkte vi hem på Ringvägen och jag duschade och bytte om till arbetsstass och fick skjuts upp på biståndsenheten. Ordnade fredagsfika för mina kollegor med massor av energi i kroppen. Vilken rolig start på dagen och häftigt att börja med pannlampa och cykla in i dagsljus. Dessutom slapp vi det utlovade regnet.

Nu längtar jag redan till nästa fredag och hoppas att Hasse kan hänga på. Jag hoppas också att jag kan åka lite mer som jag brukar och inte snigla mig genom spåret. Vart tusan är mina cykelben?

IMG_5737

Lite skitigt i dag. Eller det är väl iof alltid uppe på ÖSK.

IMG_5736

Från vänster, Stefan, Mattias, Fredrik, Jimmy och så jag. Foto: Stefan

 

Dagens frukostgäng. Saknas på bilden gör Jimmy. Icke-cyklist Hasse som med ryggont avstod fysisk aktivet men hängde på med frukost! Funkar det med.

 

För er som vill se kalaset på Strava bifogar jag en liten karta. Och du, uppställning nästa fredag kl 06.00. Häng på för det här var riktigt skoj!

Tack ännu en gång för i dag!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: