Prerace Finnmarksturen

Långbryggan i Rättvik, i dag med lite grå inramning, åskan gick i horisonten. Vackert oavsett väder.

En liten annorlunda prerace-dag i den meningen att jag fortfarande inte vet om jag kommer till start i morgon. Och så vistas vi inte Ludvika som det var tänkt. Allstå inget hämta-ut-nummerlappar och insupa stämning. För att spara några kronor har vi valt att bo i Rättvik och åka till starten i morgonbitti. Det är inte mer än 10 mil till Ludvika härifrån så vi hinner gott och väl. En fördel är också att vi har lagning i morgon av Hasses föräldrar, det behövs nog.

Dagen har vi ägnat åt att strosa omkring i Rättvik, passat på att tå några geocacher, bland annat den nedan, Classic car week, än av de bästa hittills faktiskt. Det var alldeles för längesedan vi lekte på detta sätt.


Cykelvård har självklart stått på agendan, oavsett så behövde cuben får sig en rejäl omgång. Har dragits med ett rejält sadelknak. Plockade isär allt idag, både klämma och hela sadeln. Det är fascinerande hur mycket grus som kan rymmas i så små delar. Men nu är det rent ändå in till skruvnivå.

Har också lagt på nya däck, det har regnat hela veckan och ska regna i morgon, det är mycket stig. Därför blir det moutainking fram och ett par crossking bak, ett lite grövre däck än raceking men har ungefär samma rullmostånd. Har inte provat dem men Hasse har varit mycket nöjd. Kan vara en bra kombination, återstår väl att se om inte annat.


Starta eller inte starta? Jag har ingen feber, inget halsont men huvudvärk, yrsel och lite täppt
näsa. Orken är väl inte heller vad det borde vara och matuppladdningen
har haft mer att önska. Kan ju vara en anledning till att jag är lite yr.
Frågan är hur mycket sämre jag blir av att köra i morgon, om jag överhuvudtaget orkar 7 mil. Bockstensturen väntar om en vecka. Jag inte bestämt mig ännu och jag är så klok att jag inte riskerar min hälsa med en start. Jag väntar tills i morgonbitti och ser hur kroppen mår då.  Tror att jag kan vara ruggigt bra i lagningssammanhang om det behövs!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • The Summit MTB

  augusti 25, 2012 at 18:31

  Hoppas du kryar på dig så du kan köra imorgon! Andreas har typ samma symtom som du och har också dragits med det flera veckor, vill aldrig bryta ut helt och heller inte gå över – tradigt…
  Lycka till om du kommer till start 🙂
  //Y

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: