Pysseltips – fixa din cykeltermos

Trött på att sila is mellan tänderna? Trött på sportdrycksslusch? Trött på att kyla ned kroppen mot slutet av passet när du kanske fryser som mest? Då har jag ett jättebra tips till dig. Ett enkelt hemmafix eller pysseltips för den delen.  Den här gången i text och bildformat till skillnad från pysseltips om värmesulorna. Det skulle bli en sådan lång film om jag gjort så även här. Termosen kommer inte till skada så du behöver inte oroa dig över att du meckar sönder något fint. Orkar du inte fixa själv så finns det speciella vintervattenflaskor att köpa. Jag tycker däremot att det är lite skojigt att fixa saker själv och en termos extra är alltid bra att ha för andra äventyr.

Du behöver:

  • En termos med snäpplock för att enklare kunna dricka. Finns sådana på friluftsbutiker. Kostar ett par hundralappar.
  • Bubbelplats eller något annat som utfyllnad.
  • En gammal kasserad vattenflaska. Jag tog en gammal från Hasses lager av flaskor från stenåldern.
  • Packtejp.
  • Eltejp.
  • Vass kniv, tex en modellkniv.

Pysseltips

Gör så här:

Pysseltips
Pysseltips

Skär av den smala delen av flaskan topp med en vass kniv. Akta fingrarna. Det behöver inte vara så slätt och fint. Pysseltips

Skär till två långa bitar av bubbelplats eller annat matrial som fyller ut flaskan. Bitarna är hälften av termosens längd. Pysseltips

Snurra bubbelplastbitarna runt termosen och tejpa på plasten, inte på termosen. Det vore synd att förstöra termosens finsish. 
Pysseltips

Stoppa ned termosen i flaskan och låt lite bubbelplast sticka upp. Vira ett par rejäla varv eltejp runt överdelen av flaskan, över kanten och en liten bit upp på bubbelplasten. Tryck till lite och känn att flaskan sitter fast. 

Sådär, nu har du en perfekt varmvattenflaska till vintercyklingen. Fyll den med 50% hett och 50% kallt vatten så får du en bra dricktemperatur! När du inte ska använda den mer tar du bara bort tejpen och plockar ur termosen. 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: