• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Racer 27 oktober- nästan lite romantiskt 

Racer 27 oktober- nästan lite romantiskt 

27 oktober 2015. Landsvägscykling i Östersund. I mörker på smala hjul  med lampa på styret. Kalla tår men värmade sällskap. Det är lite galet när jag tänker efter. Galet sent för att trampa smalhjuling för min del. Förr om åren har landsvägscyklingen tagit slut någon gång i början av september. Mycket för att det blir mörkt om kvällarna och att det inte är särskilt roligt att frysa. Mountainbike däremot går ju att köra långt in på vintern. Sedan har det inte kännts så tryggt att köra racer i mörker med lampa på vägar där man dagtid i bland är lite rädd om livhanken.

Men Stefan cyklade häromdagen och slängde ut en fråga om vi inte ville hänga med. Tja varför inte? Han menade på att vi syns ännu bättre på kvällen med lampor, reflexer och reflexvästar. Trafiken håller undan bättre sa han. Vi var fem tappra själar som möttes upp i Badhusparken och valde att cykla den glest trafikerade vägen över Kännåsen och Dille. Som Stefan sa kändes som trafiken höll ut bättre och syntes gjorde vi med besked.

Det blev 32 km i prattempo i lampornas sken. Jättemysigt, nästan lite romantiskt som Erika sa. Precis som i skogen blir vägarna lite annorlunda i mörkret och fartkänslan annan. Det är en speciell känsla att vara inbäddad i kompakt mörker med lite ljus framåt och de andras fladdrande sken. Jag gillar det här mer och mer trots att jag är mörkrädd.

Vi syntes rätt bra i kväll. Jag till höger med största reflexvästen. Mer som ett segel. Byxorna har grymma reflexer, sånt är bra!

IMG_6686

Kvällens gäng. Från vänster Erika, Stefan, Claes och den där cykelsmurfen.

Jag hoppas det inte var sista gången. Kanske hinner vi ut någon gång till innan snön kommer. För kylan var inget problem mer än kalla tår. Vinterkläderna värmde fint och jag gillar dem skarpt, även jackan. Att tempen kryper ned under nollstrecket på höstkanten gör ju vägarna lite luriga men i kväll var det inte några problem med halka bortsett från ett litet parti efter Kännåsen där vägbanan var blöt. Än så länge är det som tidigt på vårkanten. Men när snön kommer och det blir isigt får jag hänga upp racern på väggen inför vintern igen.

En rätt nöjd version av mig själv. Mörkercykling är häftigt, både i skogen och på vägen!

En rätt nöjd version av mig själv. Mörkercykling är häftigt, både i skogen och på vägen!

I morgon blir det löpning till jobbet för jag har äntligen lyckats lokalisera en av två duschar i min nya kontorsbyggnad. Längst ned, i en mörk korridor med bortglömda skurhinkar fanns den. Lite läskig känsla att gå ned men i jämförelse med att inte lukta så gott och inte kunna påbörja löpningspendlingen får det duga.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: