Ragunda 100 miles – nytt mtblopp

Uppdaterat;  Vill du läsa min racereport från Ragunda 100 miles finns den här!

Printscreeen från deras facebooksida.

Vad sägs om 16 mil mountainbike med start och mål i Jämtländska Hammarstrand? I Vildhussens hemtrakter,  bland de blå bergen? Visst låter det som en (galet) rolig utmaning? Det blir långlopp i sin rätta bemärkelse. 

Den 27 augusti 2016 är det premiär för det nya loppet Ragunda 100 miles. Enligt arranggörerna Hammarstrand XC är det en lagom mix av grusväg, skogsblisväg stig och asfalt för att kunna genomföra loppet inom rimlig tid. Därav rätt mycket av gusväg/skogsbilsväg. Ragunda med omnejd är kuperat och loppet ska tydligen bjuda på runt 4300 höjdmeter. Det om något är en utmaning.

Du kan välja att köra loppet i soloklass eller i duoklass. I går lördag släpptes platserna som är begränsade till 100 stycken och nu på morgonen är redan 32 stycken anmälda. Så är du intresserad så in och boka din plats!

Mer info om loppet hittar du här! anmäler dig gör du här! 
Hammarstrand ligger ca 94 km från Östersund, 105 km från Sundsvall och 64 km från Sollefteå.

Är jag anmäld? Det är jag. I duoklass tillsammans med Hasse. Enligt vänner på facebook är jag rätt förutsägbar. Låter bilden nedan tala sitt språk.

Vad säger man?

Jag tror att sådana är 100miles lopp kommer att öka framöver. Siljan 100 miles gick ju av staplen i somras. Trenden går ju mot allt längre lopp och större utmaningar. Superkul tycker jag. Det är här loppet blir en av 2016 år jobbigaste utmaningar. Året som kommer gå i äventyrens tecken!

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: