• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Ride the Park – ett mtb-lopp till förmån för cancerfonden
ride the park

Ride the Park – ett mtb-lopp till förmån för cancerfonden

img_5542

Foto: Martin Matsson.

Det finns så driftiga och idérika personer i den här stan!

I våras kom Magnus Rode på iden att anordna ett mountainbikelopp för att samla in pengar till cancerfonden. Han tänkte sig en varvbana under en viss tid där startavgiften går till insamling. Sättet att göra det på är inget nytt. Löparföretaget Beaktiv med Hanna Haglund och Federica Calidoni har under några år anordnat Lillsjön runt. En löpartävling  där man springer ett visst antal timmar och samlar varv. Magnus tänkte att det borde gå att göra även på cykel.

Beaktiv är arrangörer och loppet blir nu veklighet. Den 17 september kl 10.00 kommer Ride the Park att göra premiär. Under fyra timmar ska cyklister, ensamma eller i lag om 2-4 personer cykla den 5.2 km långa slingan nedanför Frösöpark. det kommer att serveras fika, kaffe och bananer till cyklisterna. Den som kommer längst i respektive klass får skänka överskott till cancerfonden. Alla cyklister får diplom och priser kommer att lottas ut.

Slingan kommer att vara enkel så att den passar de allra flesta och man väljer ju själv sitt tempo. Eftersom det är en varvbana kommer det att vara publikvänligt och andra kringaktiviteter kommer att ske i anslutningen till tävlingen. Du kan läsa mer om loppet här och anmäler dig gör du via länk från PM:et. Vill du följa eventet och få uppdateringar finns det en facebooksida!

Jag kommer självklart att stå på start. Jag kommer också att köra loppet själv, det ger mer pengar till välgörenhet eftersom lagavgiften är lägre än för enskild. Det kommer med all säkerhet bli en rolig dag på cykel!

Så har du vägarna förbi Östersund och Frösön den 17 september tycker jag du ska anmäla dig och köra!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: