She rides kick off med 36 tjejer!

Foto ovan Erika Holmqvist

I onsdags var det äntligen dags för She rides Östersund och Åres kickoff. Den som jag berättat om tidigare. Erika och Sara hade provåkt en slinga och markerat upp. Vi hoppades lite försiktigt på en stor uppslutning.

Upplägget för kvällen var enkelt och kravlöst. De som ville köra mountainbike skulle möta upp Erika och Sara i Brunflo. De som ville cykla racer skulle möta mig i bahudsparken. Därifråns kulle vi cykla runt Brunfloviken och ansluta det till gemensamma fikat som Sara bjöd på hemma på hennes altan.

Jag var lite nervös. Dels över om det skulle komma någon, hur många det skulle bli och att leda en tjejgrupp på landsväg när den formen av cykling är lite ringrostig. Samtidigt var jag förväntansfull och pepp.  Äntligen skulle vi komma i gång och träffa de tjejer som gått med i facebookgruppen, få cykla tillsammans och göra den här sommaren lite extra cyklig.

Vädret kunde inte ha blivit bättre i onsdags. Den lilla blåst som vi haft under dagen hade lagt sig och jag rullade ned i skön kvällssol. Storsjön låg nästan spegelblank. Där mötte jag tre cykelsugna tjejer och en tjej som kom förbi utan cykel. Hon hade punkterat dagen innan och inte hunnit laga det. Men hon ville gärna höra det lilla introt till hur man åker i klunga och på ett säkert sätt cyklar tillsammans.

Efter genomgången kryssade vi oss genom badhusparken och Frösön innan vi på ett fint led och i skönt tempo cyklade mot Brunflo. Vi omgrupperade oss efter halva vägen och åkte i två par för att känna på hur det är att rotera och kunna prata lite mer med varandra. Det blev lite klurigare att få rotationen att flyta mjukt i början när vi var så få men så småningom blev vi en snygg och samlad liten klinga.

Vi sa flera gånger att det var en helt otroligt fin kväll. Maskrosor på ängarna, nästan ingen vind och varm sol. Det kunde inte ha blivit bättre förhållanden för en skön lugn racerrunda. Jag tänkte flera gånger att jag borde cykla racer mer. I sällskap på det här sättet.

När vi rullade in till Sara i Brunflo möttes vi upp av Erika som berättade de var hela 32 stycken! Det är galet mycket tjejer. Bara härifrån stan och närområdet. Tjejer som nyligen börjat cykla och några som hållit på ett tag. Rundan som Erika och Sara hade kört hade varit uppskattad, likaså fikat som Sara dukat upp på sin altan.

Erika pratade lite om vad She rides står för och hur det kom till och vi berättade lite om de planer vi har framöver. Det blir inte veckoträningar men event lite då och då. Uppmuntrade också till att nyttja forumet på facebook för att dela intressanta saker kringcyklingen och hitta sällskap att cykla. Vi pratade om det teknikträningstillfälle som kommer i mitten av juni och sm jag ska återkomma till.

När benen var alldeles för fikastela rullade vår lilla landsvägsklunga tillbaka till stan via Ope. Jag hade en sån där skön känsla i kroppen när något blir riktigt bra. Att de som kommit tyckte det var roligt och hur fint det var med allt surr där på altanen.

Jag hade inte kunnat föreställa mig att så många skulle komma och att det överhuvudtaget finns så många tjejer som cyklar i stan. Tänk om bara hälften av alla även skulle våga sig till de lokala cykelklubbarna. Vilket uppsving det skulle bli. Eller om en handfull skulle våga köra något av Jämtlandsseriens mtb-lopp senare i sommar. Vad roligt det skulle vara!

Slutligen, tack för att ni kom och gjorde kvällen till vad den blev.

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: