• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • She Rides tar inte paus för att det blir höst

She Rides tar inte paus för att det blir höst

Även om det är mörkt och kvällarna är kortare nu tar She Ridesgruppen i Östersund/Åre inte paus. I stället träffas vi för att cykla med pannlampa och få uppleva stigarna på ett helt annat sätt. För som jag brukar säga tar inte cykelsäsongen slut utan byter bara skepnad i takt med årstiderna. Vi har mycket planerat inför hösten och vintern. Det väntar fler mekkvällar, de som blev så uppskattade, fler tillfällen att cykla tillsammans och en kväll att träffas, fika och prata vintercykling. Eftersom intresset är så otroligt stort här vill vi hålla liv i gruppen även när sommaren är över.

I går bjöd Erika och Hasse in till pannlampecykling i Brunflo. Jag var osäker hur mycket jag kunde cykla med min hand när vi planerade höstens aktiviteter för någon vecka sedan ville inte lova något jag inte kunde hålla. I stället fick Hasse agera vikarie vilket han gärna gör. Men när handen nu tillåter lite cykling ville jag följa med.

Eftersom det bara är runt 15 km till Brunflo och Sandra ville få lite mil i benen tog vi cyklarna dit. Sofie följd med och det blev lite tempo längs med grusvägen vid sjön när vi insåg att vi var lite för optimistiska med tiden. En minut över utsatt tid rullade vi in hos Erika och mötte upp resten av gänget som till kvällen även bestod av två killar till bortsett från Hasse. Vi surrade pannlampor och vad man kan tänka på innan vi åkte i väg.

Erika hade sett ut en fin slinga i Brunflo som bjöd på lite hala rötter, en hel del fin utförskörning och några få backar. Några av tjejerna hade inte kört med pannlampa i skogen innan och många förtjusta rop hördes om hur fint och roligt det var. För det är det. Pannlampan gör stigarna lite annorlunda, lampan skapar också lite mer mod, ser man inte riktigt var man åker hinner man inte heller tveka på samma sätt och stöket flyter man över. Visserligen skapade hala rötter i duggregnet lite klurigheter men ändå. Det var ett grymt gäng som snurrade i en timme innan vi delade på oss.

Erika hade en liten extra sväng att visa för de som ville cykla mer och vi som cyklat från stan insåg att en halvtimme till i Brunflo skulle göra att vi kom hem lite försent en tisdagskväll. Vi rundade av och tog stigar och kraftledningsgator ovanför E14 och rullade ned mot Ope och Torvalla på vägen hem. Klockan stannade på 4 mil och 2.5 timmes effektiv cykling.

Det blev en alldeles förträffligt fin vardagskväll med fina människor och andra cykelstigar än de som vi cyklar vanligtvis. Det är roligt att kunna flytta på platserna vi cyklar tillsammans i gruppen för att de som bor utanför stan får chans att följa med. Det festliga i går var ändå att största delen av gänget kom just i från stan.

Till veckan är det dags för pannlampecykling igen. På tisdags möts vi upp för cykling i Spikbodarna och jag hoppas att några av de som var med i går även kommer då!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: