• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Saker jag vill göra i vår – om vårlängtan

Saker jag vill göra i vår – om vårlängtan

Det spritter lite i kroppen av vårkänslor även om det ännu är länge tills det är vår på riktigt. Eller det kanske är mer vårlängtan snarare än vårkänslor.

Samtidigt som det ljusnar och dagarna blir längre är det något sorgligt över att vintern snart är slut. Den som gick så fort. Jag själv känner mig låg, som om ljuset blir för mycket. Det kan vara så i bland. Höstarna är lättare hur motsägelsefullt det än låter.

Därför kan det vara skönt att ha saker att se framemot. Saker som jag vill göra och längta efter. Mitt i säsongsskiftet mellan vinter och vår.

  • Skejta skoterspår dit näsan pekar. Över hård skare som sakta blir sockrig när solen ligger på. Avsluta med en våffla i vårvintersolen.  Inte tänka på lopp och att formen är vacklande. Inte att jag måste få in timmar av stakning i kroppen utan bara åka för att få frisk luft. Veta att Nordenskiöldsloppet ligger bakom mig och känna en nöjdhet över att ha klarat av det.

  • Ta ut landsvägscykeln för första gången efter vintern. Även om jag mestadels cyklar mountainbike  är det en speciell känsla att få rulla smala hjul i en lite kylig aprilkväll. När gräset är vårbrunt och de första storkarna syns på åkrarna. Ha lite kalla tår i sommarskoskydden och känna att det inte gör det minsta att det går långsamt. Det är ju vårpremiär. I år blir det mitt tionde år som cyklist.Väl värt att återkomma till i ett eget inlägg lite längre fram.

  • Lika härligt som det är att få rulla smala hjul på våren är det att göra den där första riktiga vårturen på mountianbiken. När stigarna har tinat fram och är så där kala och snabba innan sommargräset och slyn gör dem lite mindre tydliga. För andra året gör jag inte cykelpremiär på våren utan byter bara årstid. Får plocka av tunga vinterdäck och byta till slanglösa sommardäck. Känna att dämparen jobbar och plocka av lager efter lager. Få de där lerprickarna som är en start på sommarsäsongen. Den här våren, kanske redan till veckan får jag prova hur fullgung känns. Om det är så bra som det sägs och om jag kommer att trivas.

  • Att få visa min dotter alla stigar som jag hittade runt Spikbodarna och Lillsjön i sommar. Längtar att få cykla våra favorit på Frösön och se henne utvecklas på min gamla Fuji. Till vårens runda i långärmad cykeltröja utan förstärkningsväst. Till att dricka kaffe vid Västbyviken och att hon följer med på Happyrides.

Knärehab prio ett nu.

  • Till den första riktiga löparundan på vårkanten i stugan. När snön fortfarande ligger i skogen men vägarna börjar bli bara. När det snart är möjligt att springa på fjället. Jag längtar så det gör ont i kroppen av att få i gång löpningen igen samtidigt som jag ångrar lite att jag inte höll i det under vintern. Den här våren ska jag inte börja springa så snabbt efter Nordenskiöldsloppet. Den här våren ska jag låta mina knän sakta vänja sig.

  • Hur fånigt det än är så längtar jag lite till att göra om vårens första lerstänk. En ny vlogg om den där speciella första riktiga cyklingen. Som den i filmen från i april förra året. När vi inte riktigt ännu hade bytt till sommardäck och var både blöta och skitiga när vi kom hem. Jag längtar också att filma lite mer av alla fina stigar häromkring. Dela med mig av dem till er!

Har du vårlängtan? Vad längtar du speciellt efter? Berätta!

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

12 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: