Searching for asphalt

Igår hämtade Hasse ut mitt paket med mina Schalwbe Ice Spiker Pro. (Nu ska du få ett spara-tips, ska du köpa vinterdäck och inte ruinera dig helt så kika in på Rose. Där får däcken för under 1200kr. Det billigaste vi hittade.)

Han var snäll och hjälpte mig att kränga på dem för vinterdäck är ingen lek att få på fälgarna. Jisses vad tighta de är. Dagens plan var helt enkelt att försöka hitta asfalt för att köra in dubben i däcken. Runt 5 mil tar det innan de här Schalwbedäcken är inkörda. 420 dubb som ska sätta sig. Hade inte varit något problem om jag beställt dem tidigare innan snön och isen kom. Nu när jag är ute alldeles för sent har jag lite att göra. Funderade allvarligt på att åka upp och ned för gatan utanför min port. Men då hade nog grannarna funderat på om hon på nian blivit komplett galen.

I stället rullade jag försiktigt till jobbet i morse och nyttjade lunchrasten till 45 minuters letade efter asfalt. Lyckades till en del att hitta lite mer uppkörda vägar med asfaltssträng och retade säkert en och annan stressad lunchbilist som helst velat sett på mig på cykelbanan.

Måste säga att efter den här korta turen så imponerar däcken. En stor skillnad mot de däck som sitter på Cuben. De här biter verkligen i underlaget utan att det känns tyngre. Lite som att cykla på grusväg trots att det bitvis var ren isgata under mig. Att de även är samma bredd som mina sommardäck gör att känslan är den samma, åtminstone visuellt. Smala hjul på vinterväglag gör mig nervös även om de greppar. Jag vågade mig på att cykla Fäboleden ned mot Odensala (där var det en fin sträng torr asfalt) även om jag hade hjärtat i halsgropen när hastigheten låg runt 35 km/h. Det är ingen fara men bara tanken av is gör att jag inte riktigt känner mig trygg. Något som däremot skänker lite trygghet är ljudet av dubbar i backen. Fint ljud som jag säkert kommer att bli less på när jag längtar efter lättare däck närmare våren.

I kväll fortsätter sökandet efter asfalt. Jag såg att det fanns inne i stan. 3 mil till kommer jag att behöva. Det blir en lång kväll.

 

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

  • Helena

   december 8, 2015 at 22:36

   Känslan redan nu är lite som vanliga däck och jag hoppas verkligen att det hänger med även i skogen! Vilket tryck brukar du göra på? Mer än med sommardäck? Jag är lite i valet och kvalet om jag även ska stansa vinterdäcken och är livrädd att jag ska punktera. Inte så sugen att kränga av de där däcken i skogen med kalla fingrar. Tänker att med stans går det att köra lite lägre tryck och få samma sköna stigkänsla.
   Förstår att du gör det! Hoppas hoppas att ni får snö och vinter ni med!

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: