Siljan Runt- snart dags!

En kollega frågade i dag om det var tävling i helgen, nej svarade jag, åker bara för att det är så kul.
Jaha svarade hon, hur långt är det då? 16 mil svarade jag. Hon tittade lite konstigt på mig och utbrast- 16 mil BARA för att det är kul?? Du är ju inte klok!
De har i bland lite svårt att förstå sig på mig. Men ni förstår ju.

Två dagar kvar till mitt favoritlopp. Det som gör siljan till just det är de vackra omgivningarna, 16 mil i genuin dalamiljö med röd dalaasfalt, små hus, backarna i Tällberg, vackra Karlsarvet och slutligen backen upp till målet på Sollerön. Och sen få hämta dalahästen, inte en i mängdenmedalj inte! Att loppet är populärt blev extra tydligt i år när loppet är fulltecknat och det skapats en ”snabbgrupp” som startar fem minuter före resten av fältet. Kul!

Vädermässigt finns det dock mycket kvar att önska. Å andra sidan ligger tempraturen på helt för mig normala försommargrader. I fjol var det hett som i helvetet runt den där sjön, jag klagade lite då, det får jag igen i år uppenbarligen. Bekymret just nu är att jag inte har några skoskydd som är hela. 16 mil i 9 grader lär kännas i fötterna, eller snarare ge tappad
känsel i dessa.

Just att jag i år ser loppet som roligt i 16 mil gör att det vanliga-inför-lopp-pirret inte infunnit sig. Pytsar i mig lite exta mat och funderar inte nämnvärt på kolhydratuppladdning eller om benen kommer att hålla. Jag ska nämligen inte tävla mot mig själv utan helt enkelt träna. Maxa ska jag däremot göra helgen efter då Lida Loop väntar.
MEN därmed inte sagt att jag har mål uppsatt, vill gärna kapa tiden från i fjol, 5.18 Det gav en snittfart på 30.69 (rätt skapligt med tanke på att jag väggade redan i Rättvik).
Ska jag komma in på blankt 5 timmar måste jag pressa upp fujin i 32 km/h, vilket hade varit fullt möjligt om jag hade prioriterat lite mer fartpass på racern i år. Men krutet finns i benen, det har jag känt. Nu när de får hela tre vilodagar på en vecka ska det tametusan väl vara möljigt att iallfall inte backa på fjoårets tid?
Receptet är enkelt, tror jag, jag får helt enkelt bita mig fast vid första bästa snabbhjul och för allt i världen inte släppa. Enkelt?

Och stort lycka till er som ska köra i helgen! Hoppas vi ses i vimlet!
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: