Sista badet, hej då kompis

Det råder febril aktivitet på Ringvägen i kväll. Eller någon form av intervallaktivetet eftersom jag som en blixt från en klar himmel fick ryggsmärtor och la all tanke på träning åt sidan. Mellan smärtattackerna och för att få tänka på något annat har jag badat jag Cuben för sista gången.

De fina pålitliga formulabromsarna.

Den kommer nämligen att skickas ned till Göteborg i veckan. Till en fjortonårig tjej som jag hoppas kommer att få lika roligt som jag har haft på den. Cuben var min första riktigt fina mountainbike. Komponent och viktmässigt mycket bättre än min nuvarande Fuji. Jag var så tveksam när jag bytte cykel och märke. Tveksam till 29 tums hjul och något kilo mer i vikt. Jag ångrar det inte i efterhand. Fujin har passat mig och min åkstil mycket bättre. Men Cubens 26 tums hjul som var så kvicka på stig och rappheten uppför den saknade jag i bland. Mavic crossmax slr-hjulen som har hållit sig spikraka i flera år och väger nästan ingenting. De har jag också saknat lite.

Den grymma terralogicdämparen som skötte sig så fint.

Cissi kom aldrig riktigt överens med Cuben. Hon gillade min cykel mer. Den som hon kommer att få överta så fort min fullgungs-Superior kommer. Vilket är snart.

Det är i bland svårt att sälja en cykel. Säga hejdå till en kompis. Det är bara material, kolfibrer, plast och lite aluminum. Inte något med själ eller hjärta. Men det var ändock en kompis. Men någon gång måste man ta steget. Att låta en sådan fin cykel bara stå och samla damm är dumt. Det är bättre att någon annan får glädje av den.

Så hejdå kompis!

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: