• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Skoterspårscykling ned på byn – och en VLOGG

Skoterspårscykling ned på byn – och en VLOGG

I går kväll började det blåsa rejält och vid fem när jag kikade ut genom toalettfönstret vajade granarna lite för mycket. Jag ville inte gå upp på fjället som jag hade tänkt utan tog en sovmorgon. Blåsten höll i sig och varken skidåkning eller cykel på kalfjäll lockade. I stället surfade jag in på en sida med skoterleder (saker jag inte trodde jag skulle google på) för att se hur leden från Storhogna till Klövsjö gick.

Lockade Hasse med att vi kunde ta en fika på Klövsjö Stenugnsbageri om han hämtade mig i Klövsjö. Han var inte svårövertalad.

Jag bytte om till skidkläder och packade ned lilla kameran i väskan och cyklade bort mot Sångbäcken för att åka på skoterleden där. Jag hade ingen aning om hur underlaget skulle vara. Men det visade sig vara alldeles perfekt för Fatbike. Inte för löst och sockrigt och inte heller allt för hårt. Eftersom det nyss har varit sportlov och nu är första påsklovsveckan har skoterförarna kört mycket och nattkylan gjort att spåren blivit hårda.

Jag tjoade av glädje när jag susade ned för Torrvallen och provade att hoppa i de små gupp som skotrarna skapar. Hälsade glatt på ett par skoterkillar som passerat mig tidigare. Vi pratade lite fatbike och om hur roligt det är innan jag fortsatte längs med stora vägen mot Klövsjö. Leden går jämsides med vägen nämligen.

Brua betyder bro.

Fick en fin sträcka över en myr och kom så småningom fram till en av byvägarna i Klövsjö. Där passade jag på att pumpa i lite mer luft för att orka ta mig upp till Stenugnsbageriet. När jag skulle ge mig av passerade ett äldre par med hund och de passade på att fota mig och cykeln för att visa för släktingar. De ville veta om jag byggt cykeln själv (?) eller om de gick att köpa. Hur det var att cykla på snö och om det var roligt. Fatbik:es väcker uppmärksamhet.

Väl framme vid fiket var jag både trött och genomsvettig. De lite varma skidkläderna var för mycket i dag när tempen låg på plussidan och solen kom fram en stund. De senaste dagarna cykling hade gjort kroppen seg och det fanns inte mycket kraft i benen. Men jag kom ut och fick en timmes skön cykling. I morgon blir det fjälltur på morgonen med kamera och orkar jag en tur på skidorna.

Jo så klippte jag i hop en kort VLOGG från en något överpepp vårcyklist. Det var längesedan som det var rörligt på bloggen. 

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: