Små detaljer

Vi försöker fylla dagar med innehåll. Sådant som tar lite av udden av smärta, rastlöshet och uppgivenhet. Hasse har haft fotot som räddning under den tiden han varit sjukskriven och inte kunnat cykla. Han har varit hemma i åtta veckor. Jag snart två och inser att jag behöver ha något att fördriva tiden med. Något som skingrar tankarna och där jag får lite utlopp för min kreativitet. Som att fota.

I dag fyllde vi en termos med kaffe och åkte till Fältjägarstugan vid Dagsådalen. Vi tänkte sitta en stund i solen och titta ut mot Storsjön och fjällen. Jag hade kameran med mig om det skulle dyka upp något intressant att fota. Det gjorde det av misstag när jag satt på macroobjektivet och tänkte fota tistlar. En stor nässelfjäril landade på tisteln och jag bytte snabbt objektiv till 70-200 mm. Det som jag fotar allra mest med.

Efter en stund fick fjärilen sällskap av en humla. Konkurrens om tistelbollen och fjärilen slog ilsket med vingarna innan humlan tog en egen att sitta på. Det hann jag inte fånga på bild men kom ändå två mycket små djur nära. Det är häftigt att fånga detaljer som fjärilens ögon. De som jag aldrig sett förut. Eller humlans fina täckning i vingarna. Eller bara detaljer av ett grässtrå mot en höströd fond.

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: