soloride

Soloride på snöiga stigar

IMG_0244

Sådana här smala stigar är perfekt för att träna balans på, inför alla spänger man cyklar på sommarn sedan.

Vi åker till stugan i kväll och morgonens Happymorningride blir således inte av för min del. Därför passade jag på att ta en egen soloride innan frukost för att få lite fredagsfeeling redan på torsdagen. Det känns inte riktigt som det blir helg om jag inte får cykla mig lite svettig på morgonen helt enkelt. Nu när det är ljust redan vid halvsex-tiden har jag plockat av lamporna. Det har sin tjusning att starta dagen i pannlampesken men nästan ännu mysigare i morgonljuset. Det gör mig lite piggare och gladare i kroppen. Det här livsnödvändiga ljuset helt enkelt.

Jag började morgonen med en kopp kaffe och packade ned frukosten i väskan. Äggen och burken med fil väl förpackat så att inget skulle gå sönder eller rinna ut. Avstod underställsbyxor eftersom det bara var 5 minusgrader ute. Trampade i väg mot Scandic och tog vår nyfiken-runda med en avstickare mot Torvalla. Tanken var att lugnt väcka kroppen i dag men den djupa snön och smala stigen vid Lillsjön sög effektivt musten ur benen. Eller helt ärligt gjorde backen upp till Remonthagen och ridvägen det redan innan. Skoterspåret vid Torvalla där det förut alltid varit plogat blev en fest i mjölksyra och balansträning. Jag har ju varit bortskämd med fatbike på skoterspår och med vanliga och rätt hårt pumpade mountainbikedäck gick det inte lika lätt om jag säger så.

Stängde av klockan på precis en timme när jag rullade in på jobbet. En skön start på dagen och roligt med lite omväxling till all skidåkning. Jag får se om jag orkar ta en lite längre omväg hem i dag efter jobbet eller om jag vilar kroppen lite extra och satsar på att försöka samla lite skidtimmar i påsk.

Nu ska jag äta frukost! Ägget höll och filen låg kvar i burken. Skönt!

IMG_0246

Morgonpigg?

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: