• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Sommaren har kommit på besök och jag fick cykla favoritstigarna

Sommaren har kommit på besök och jag fick cykla favoritstigarna

I går kom våren och i dag är sommaren på besök. Malin skrev en liten rolig men ganska sann kommentar på en bild på bloggens facebooksida;

Nästan hela Sverige har sommar, så skönt med vår åtminstone…;-)

När jag poddade med Elna i går berättade hon att de hade 27 grader varmt. Rena värmeböljan. Men det hade vi också fast i vårkostym. I går blåste det rejält men det var ändå ganska ljumma vindar. Jag kunde cykla barbent och barärmat även om det drog lite i motvinden när jag trampade hem.

Jag tog mig upp till Spikbodarna i förhoppningen att kanske kunna cykla några av stigarna där och blev faktiskt förvånad när jag såg att all snö var borta. Jag måste ha missat snösmältningen och den värme vi haft i kombination med blåst hade effektivt tagit bort snön. Jag var i ett lyckorus när jag fick cykla några av mina favoritstigar. Bitvis lite blöta och leriga och i området vid Lillsjön där solen inte riktigt når in låg det små stråk av snö. Det luktade till och med sommarskog i går. Än är det inte särskilt grönt. Träden har knoppar men det är inget konstigt med tanke på att vi faktiskt bara är i början av maj.

Tänk vad fort det gick ändå och så fel jag hade som trodde att snön skulle ligga kvar långt in i juni där uppe i Spikbodarna. Bara för någon vecka sedan var jag euforisk över 1,5 km stig och nu cykling enbart på stig. Det ordnar sig alltid med våren. Den kommer som den alltid gör, det är bara jag som har dåligt tålamod.

I dag är det sommar i stan. Det blåser men det blåser varma sommarvindar och vi satt ute på lunchen i linne. Skojade lite om att ta tillvara på sommarvärmen för man vet aldrig om det är den här dagen som är sommaren i år. Eller den här helgen som kommer, för den ska bli varm även här uppe.

Vi åker däremot söderut i dag. Till Rättvik för att hälsa på svärfar och cykla tallmostigar. Vi planerar en tur till Leksand och att få cykla de roliga stigarna runt slalombacken i Rättvik. Med oss har vi vår nya go-pro. Efter mycket velande beställde vi en ny häromdagen. Det är roligt att filma och roligare om kvalitén blir lite bättre än med vår gamla. Så mer vlogg på bloggen blir det!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: