Sommarens stora äventyr

Jag berättade tidigare i höstas om Offroad Finnmark. Mountinbikeloppet i Nordnorge som jag tillsammans med Erika och Sandra ska köra i slutet av juli. En galen ide som är så där kittlande och utmanande. Vi har under hösten planerat en del och i häromdagen satte vi oss ned över en middag på Vezzo i stan. För att fundera på hur vi ska finansiera startavgifterna, sätta lagnamnet, hur träningen ska läggas upp och lite ramar för själva loppet. Vi skapade även ett Instagramkonto och en facebooksida ägnat åt sommarens stora äventyr.

För vi tänker att du som vill ska få följa med på resan. Inte fysiskt men väl via våra sociala kanaler. Från träningen inför och under själva loppet. Vi hoppas att vi kanske kan inspirera dig att våga göra något som du inte tror du skulle klara av, göra ett äventyr, stort eller litet. För vi är inte supermänniskor, helt vanliga med olika egenskaper och som i ett lag blir en bra kombination. Kan vi kan många andra.

Vi kanske inte tar oss i mål men vi kommer att stå på start och göra det vi kan för att klara maxtiden, för att ta oss igenom omakrerad bana, och klara alla saker vi kommer att utsättas för under tiden. För det kan hända mycket, med oss själva och med våra cyklar.

Det är sommarens stora äventyr. Ett äventyr som kanske varar i 48 timmar. Över fjällterräng, via grusvägar, körvägar, stigar och en del vad. Med mygg och fjällväder som kan vända snabbt. Det är lika spännande som det är läskigt. För hur kommer kroppen att reagera, hur kommer laget att fungera och hur kommer man må efteråt? Frågor som jag garanterat kommer att få svar på.

Det återstår dock mycket att göra inför, som att få träningen att bli bra, försöka få någon form av stöttning för att göra äventyret till verklighet och testa allt i utrustningsväg som kommer att behövas. Men det är nog det som gör det här ännu roligare. Den gamla klyschan om att det är resan dit som är målet stämmer in bra!

Slutligen så följ oss gärna via facebooksidan och det alldeles nyskapade Instagramkontot. Vi behöver all pepp vi kan få!

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: